Αυστηρότερες ποινές για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και για εγκατάλειψη θυμάτων

Πιο αυστηρό γίνεται το νομοθετικό πλαίσιο για τις περιπτώσεις πρόκλησης θανατηφόρου δυστυχήματος από οδηγό, ο οποίος είναι υπό την επήρεια αλκοόλ. Αλλά και για τις  περιπτώσεις εγκατάλειψης θυμάτων.

Την διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, στις μητέρες θυμάτων θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων, τις οποίες δέχθηκε σήμερα στο υπουργείο.

Ο υπουργός παρουσίασε τις υπό διαβούλευση νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, οι οποίες προβλέπουν την αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε περίπτωση οποιασδήποτε μελλοντικής παράβασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από τον ίδιο οδηγό, υπό την επήρεια αλκοόλ, την διά βίου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ο κ. Κοντονής επισήμανε ακόμη ότι προωθείται ήδη νομοθετική ρύθμιση για την αύξηση των ποινών στις περιπτώσεις εγκατάλειψης θυμάτων από ασυνείδητους οδηγούς.

Πρόσθεσε επίσης ότι βρίσκεται σε επαφή με τα συναρμόδια υπουργεία για την επανεξέταση των διοικητικών προστίμων που προβλέπονται στον ΚΟΚ.

Διαβάστε επίσης