Αυτοί είναι οι Αλβανοί που δολοφόνησαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο

Τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των δύο Αλβανών που δολοφόνησαν μέσα στο γραφείο του, τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση

«Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο (2) υπηκόων Αλβανίας, κατηγορούμενων για την ανθρωποκτονία ημεδαπού δικηγόρου, που εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (Σχετική η από 1-11-2017 Παρουσίαση ).

Πρόκειται:

για τον συλληφθέντα (επ.) Λαβντιμίρ ή Μικέλα (όνομα) Ιμπραήμ ή Καστριότ (επώνυμο) του KORON ή COURDRETI και της DALADUSHE ή TALANDOUSI ή TARADUSHE ή HENRIME, γεννηθέντα το 1985 ή το 1989 ή το 1991 στην Αλβανία:

και τον μη συλληφθέντα (επ.) MATA (όν.)  Αλέξανδρο ή Ένο Μάτα του ΠΕΤΡΑΚΗ ή PETRAKHS ή PETRAQ  και της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ή BASILIKH ή VASILIKI , γεν. την 14-1-1987 στην Αλβανία:


Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση από κοινού, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της οπλοχρησίας

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, διάρκειας μέχρι 1-5-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω εγκλημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476228, 210-6476911 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».

Απολογήθηκε χωρίς δικηγόρο

Εν τω μεταξύ,προφυλακιστέος κρίθηκε ο 32χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο φονιάς του δικηγόρου απολογήθηκε χωρίς την παρουσία δικηγόρουενώπιον του ανακριτή.

Ο κατηγορούμενος παρέμεινε στο γραφείο του ανακριτή για λίγα μόνο λεπτά. Στη συνέχεια με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Ο 32χρονος στην σύντομη απολογία του φέρεται να επιβεβαίωσε όσα είπε στους αστυνομικούς ομολογώντας ότι ήταν εκείνος που πάτησε την σκανδάλη στη μοιραία συνάντηση.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε πως πρόθεσή του δεν ήταν να σκοτώσει τον άτυχο δικηγόρο αλλά να τον εκφοβίσει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα