Αυτοί είναι το ποδόσφαιρο!

Η ιδέα φώλιασε στο μυαλό κάποιων πριν από δύο χρόνια περίπου, όταν η πρωτοβουλία των θριαμβευτών του Euro 2004 για φιλικό παιχνίδι μεταξύ των ιδίων και της Εθνικής που θα ταξίδευε στο Μουντιάλ, έπεσε στο κενό. Το ματς θα συγκέντρωνε πολύ κόσμο και τα έσοδα θα πήγαιναν σε ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη, αλλά οι «βρυκόλακες» της ΕΠΟ κατάλαβαν πως δεν θα βγάλουν λεφτά και αρνήθηκαν, προκαλώντας ερωτηματικά στους θριαμβευτές της Πορτογαλίας.

Αυτό το συμβάν, όμως, αλλά και οι λοιπές κόντρες μεταξύ στελεχών της ΕΠΟ και των Ελλήνων παικτών (Καραγκούνης, Φύσσας, Κατσουράνης) οδήγησαν σε μία σκέψη που έχει ενδιαφέρον και που τις τελευταίες εβδομάδες έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης. Ποια είναι αυτή; Η θεσμική συγκρότηση ενός σωματείου με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, σωματείου που θα δύναται να παίρνει αποφάσεις ή να μετέχει σε διαδικασίες που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τις τελευταίες μέρες όλο και φουντώνει η πεποίθηση πως την ΕΠΟ πρέπει να στελεχώσουν ποδοσφαιριστές εκείνης της ομάδας, ενώ στο πρόσφατο παιχνίδι της Εθνικής μας με την Κύπρο, οι μισοί παίκτες εκείνης της θριαμβευτικής πορείας μαζεύτηκαν σε μία σουίτα του «Γ. Καραϊσκάκης» και έκαναν τις απαραίτητες ζυμώσεις. Επειδή, όμως, ο Νικοπολίδης, ο Νικολαΐδης, ο Τσιάρτας και ο Γιαννακόπουλος δεν μπορούν να εισβάλουν με το έτσι θέλω στο Γουδή, προγραμματίζουν ένα «παράλληλο» θεσμικό σωματείο και μένει να δούμε αν θα καταφέρουν να το συγκροτήσουν και να το θέσουν σε ισχύ. Είναι ένα πρότζεκτ που σίγουρα θα χειροκροτηθεί από το πλήθος των Ελλήνων φιλάθλων, εκείνων που δεν θα ξεχάσουν ποτέ τα συναισθήματα που τους δημιούργησε η συγκεκριμένη ομάδα παικτών, τα 23 ονόματα των οποίων έχουν μείνει καρφωμένα ωσάν την προπαίδεια στο μυαλό.

Ακόμη καλύτερο θα ήταν να στελεχωθεί απ’ ευθείας η ΕΠΟ,  χωρίς… παράλληλα προγράμματα, με τους άνδρες εκείνης της επιτυχίας ή με άλλους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, αλλά δυστυχώς αυτές τις αποφάσεις τις παίρνει ο… Κουτσοκούμνης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα