“Αυτοσκοπός η εξουσία για τη Μέρκελ – Έχει κολλήσει στην καρέκλα”

Σε λιγότερο από ένα μήνα θα διεξαχθούν οι ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία και η προεκλογική τακτική της Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται στο επίκεντρο του Spiegel.

Το γερμανικό περιοδικό  το οποίο ισχυρίζεται ότι μετά από 12 χρόνια στο αξίωμα της καγκελαρίου «τίποτα δεν θυμίζει μια κάπως καλύτερη, γυναικεία πολιτική».

Όπως αναφέρει το περιοδικό και μεταδίδει η Deutsche Welle, η Μέρκελ αποφεύγει την ανοιχτή αντιπαράθεση, η εξουσία έχει γίνει αυτοσκοπός για εκείνη και έχει κολλήσει στην καρέκλα -όπως κάθε άνδρας πριν από εκείνη.

Στις 3 Σεπτεμβρίου, η Γερμανίδα καγκελάριος θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον Μάρτιν Σουλτς για το ένα και μοναδικό τηλεοπτικό ντιμπέιτ.

Την «τηλεμαχία» αυτή αναμένεται να παρακολουθήσουν 15 εκατομμύρια άνθρωποι. Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, όμως, δεν είναι τα κανάλια –που κατά βάθος εκπροσωπούν τη γερμανική κοινή γνώμη – εκείνα που θα θέσουν τους όρους του ντιμπέιτ, αλλά «η Μέρκελ και οι συνεργάτες της».

Παρακάτω ο αρθρογράφος επισημαίνει: «Ονομάζεται προεκλογικός αγώνας γιατί η δημοκρατία χρειάζεται αντιπαραθέσεις. Οι άνθρωποι πρέπει να ξυπνήσουν από το λήθαργο και να αναρωτηθούν: τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν καλά; Πρέπει να αλλάξει κάτι; Γι’ αυτό ο αγώνας χρειάζεται τη φασαρία των όπλων, το θόρυβο. Αλλά η δρ. Μέρκελ αγαπά την ησυχία. Η ίδια δεν θα είχε πρόβλημα εάν οι άνθρωποι συνέχιζαν να κοιμούνται».

Διαβάστε επίσης