Αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαιώνουν την εγκληματική δράση της Χ.Α.

Την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής «δένουν» με τις καταθέσεις που έχουν δώσει ενώπιον των δυο ειδικών ανακριτριών που ερευνούν την υπόθεση κ. Ιώννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, αυτόπτες μάρτυρες επιθέσεων μελών της Χ.Α σε μετανάστες. Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μαθητής της Β Λυκείου δέχθηκε επίθεση από μέλη της Χ.Α. έρχονται στο φως μέσα από τις καταθέσεις που έδωσαν στις ανακρίτριες τόσο ο πατέρας του μαθητή όσο και η διευθύντρια του σχολείου.

Ειδικότερα, ο πατέρας του μαθητή της Β΄ Λυκείου – ο Γ.Δ- , ο οποίος δέχθηκε επίθεση από μέλη της Χ.Α, στις 28.1.2013 αναφέρει στην κατάθεσή του: «Στις 28.1.2013 με ειδοποίησαν από το σχολείο του παιδιού μου, ότι είχε χτυπηθεί και να προσέλθω. Λόγω του κατεπείγοντος όμως τους είπα να τον πάνε στο Ιατρικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου και πήγα και εγώ εκεί… Όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων και και από τις κουβέντες που κάναμε και από τις πληροφορίες που είχαμε και από παιδιά και από γείτονες, ο Α. Είναι χρυσαυγίτης. Σας εγχειρίζω αντίγραφα από την ‘άρση του απορρήτου και από τα γραπτά μηνύματα (sms) από και προς το τηλέφωνο του Γ.Α, τα οποία έχω εις χείρας από τη δικογραφία, όπου αναφέρονται λεπτομερώς τα γραπτά μηνύματα που έχουν ανταλλαγεί μεταξύ του Α. Της Α. Κ. Αλλά και τρίτων και από τα οποία καταδεικνύεται ο σχεδιασμός της συγκεκριμένης επίθεσης. Επίσης προκύπτει ότι σχεδιαστεί η επίθεση εναντίον του γιου μου μια Κυριακή νωρίτερα στις 20.1.2013 και δεν επετεύχθη. Επίσης προκύπτουν μηνύματα που δέχονταν ο Α από τη Χ.Α που καλείται να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις όπως σε ομιλία της κ. Ζαρούλια. Εκ των υστέρων όπως μου είπαν συμμαθητές του γιου μου που ήρθα σε επαφή, το συγκεκριμένο άτομο πήγαινε συχνά στο παρκάκι μαζί με άλλους χρυσαυγίτες και έγραφαν σε τοίχους διάφορα. Από την άρση επίσης του τηλεφωνικού απορρήτου προκύπτει η θέση του Α. Την ώρα της επίθεσης που ήταν στο Παλαιό Φάληρο και οι συνεννοήσεις του με το συγκατηγορούμενό του».

«Ξέρω ποιοι είναι»

Ιδιαίτερα σημαντικά είναι και τα όσα καταθέτει στις ανακρίτριες για την επίθεση και η Ε.Δ εκπαιδευτικός και διευθύντρια στο συγκεκριμένο σχολείο. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στις 28.1.2013 μετά την πρωινή προσευχή στο προαύλιο του σχολείο, ο κύριος όγκος των παιδιών μπήκε στις τάξεις, απλά κάποια παιδιά καθυστερημένα έμπαιναν την ώρα εκείνη στην αυλή του σχολείου. Με φώναξαν αυτά τα παιδιά μαζί με τον φύλακα και είδαμε έναν μαθητή μας, τον Φ.Δ, να έρχεται αιμόφυρτος προς το σχολείο. Του δώσαμε τις πρώτες βοήθειες, δηλαδή του βάλαμε αιμοστακτική γάζα, επειδή είχε πολύ αίμα, γιατί είχε κοπεί η μύτη του, όπως είδαμε αργότερα και καλέσαμε το 166 και τους γονείς. Το 166 καθυστέρησε και επειδή το παιδί αιμορραγούσε πολύ, ο πατέρας του είπε τηλεφωνικά, να τον πάμε στο πιο κοντινό ιατρικό κέντρο που ήταν στο Παλαιό Φάληρο. ….Τον ρώτησα τι έγινε και ποιος το έκανε και μου απάντησε ότι «ξέρω ποιοι είναι, φόραγαν κουκούλα από το μπουφάν, αλλά δεν θέλω να σας πω». Οι γιατροί είπαν ότι έχανε αίμα. Βέβαια μετά είδαν ότι έφερε τραύμα και στο λαιμό του. Τον είχαν κόψει στη μύτη, στη δεξιά κροταφική χώρα και αριστερά κάτω από το λαιμό του. …Όπως μας είπαν οι γιατροί το τραύμα στη μύτη του ήταν πολύ βαθύ , σχεδόν κόπηκε η μύτη του, και το τραύμα στο λαιμό πλησίαζε τη καρωτίδα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του.

Η εκπαιδευτικός επικαλούμενη μαρτυρίες άλλων μαθητών του σχολείου ανέφερε ότι ο μαθητής που δέχθηκε τη επίθεση όπως και άλλοι συμμαθητές του ήταν φίλοι με τη συμμαθήτριά τους Α. Η τελευταία, σύμφωνα με την κατάθεση διατηρούσε σχέση με χρυσαυγίτη, ο οποίος συχνά την περίμενε έξω από το σχολείο. «Τον αποκαλούσαν φασίστα και αυτός τους αποκαλούσε τους άλλους αναρχικούς» αναφέρει η εκπαιδευτικός και συμπληρώνει: «Τις έλεγαν, τί θέλεις με αυτόν φασίστα;».

Η κ. Λιάνα Κανέλλη βουλευτής του ΚΚΕ, κατέθεσε μεταξύ άλλων στις ανακρίτριες: «Η δήλωση περί βουλευτικής ιδιότητας «φερετζέ» ανήκει στον ίδιο για παράδειγμα τον βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, όπως φαίνεται σε βίντεο, τον Νοέμβριο του 2012 όπου δηλώνει: «εκμεταλλευόμαστε τα προνόμια του βουλευτή, έχουμε οπλοφορία πλέον με άδεια. Δεν έχει αυτόφωρο, αν γίνει επεισόδιο και είμαστε λίγο πιο άνετοι στις κινήσεις μας».

 

Τσεκούρι και φωτιά στα κόκκινα σκυλιά»,

Ο κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νίκαιας, καταθέτει για συγκεκριμένο περιστατικό που έλαβε χώρα στις 18.4.2013 επί της οδού Πέτρου Ράλλη και Λαοδικείας: «Μέλη της Κίνησης Απελάσεως του Ρατσισμού και του ΣΤΡΙΖΑ κολλούσαν στην κινητοποίηση για την 21η Απριλίου στο πάρκο Ελευθερίας. Εκεί μια ξανθιά κυρία, την οποία είδαμε ανάμεσα στις συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής τις πρώτες ημέρες, και η οποία όταν είδε αυτούς που κολλούσαν τις αφίσες τους είπε: «παλιοκουμμούνια τώρα ειδοποιώ τη Χρυσή Αυγή και θα δείτε». Δεν πέρασαν πέντε λεπτά, γιατί τα γραφεία της Χ.Α είναι κοντά δέκα – έντεκα άτομα με στολές της ΧΑ και αν θυμάμαι καλά ήταν Πέμπτη, επειδή κάθε Τρίτη και Πέμπτη υπάρχει έντονη δραστηριότητα στα γραφεία της ΧΑ, φύλαγαν όλο το οικοδομικό τετράγωνο κρατώντας παλούκια, προφανώς ήρθε η φρουρά των γραφείων της ΧΑ, η οποία επιτέθηκε και κτύπησε 2-3 άτομα από τους αφισοκολλητές και από ότι ξέρω δυο πήγαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Τη Δευτέρα 20.05.2013 …περάσανε έξω από το σπίτι μου μια μεγάλη ομάδα της ΧΑ γύρω στα 50 άτομα, κρατώντας σημαίες, σε στρατιωτική παράταξη και με την ίδια ξανθιά κυρία που προανέφερε…..Φώναζαν συνθήματα «τσεκούρι και φωτιά στα κόκκινα σκυλιά», «αριστεροί πουτάνας γιοι».

«Επιθέσεις»

Τις επιθέσεις που δέχονταν μετανάστες μαθητές από μέλη της Χ.Α, περιέγραψε στην κατάθεσή του ο Φ.Α, ο οποίος είναι εθελοντής στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά από το 2005. Αναφέρει: «Επειδή υπήρχαν πολλές επιθέσεις σε μετανάστες οι ίδιοι φοβόντουσαν να έρχονται στα μαθήματα και αναγκαστήκαμε να προβούμε σε αλλαγή των ωρών μαθημάτων για να μην νυχτώνει όταν φεύγουν. Από το 2011 μαθαίνουμε από τους μετανάστες μαθητές μας για πολύ συχνές επιθέσεις ρατσιστικής βίας σε βάρος τους. Τα φαινόμενα αυτά αυξήθηκαν τρομακτικά το 2012 και περιορίστηκαν μετά το καλοκαίρι του 2012».

Ως απολύτως οργανωμένες χαρακτηρίζει τις επιθέσεις που δέχονταν μετανάστες στον Άγιο Παντελεήμονα, κάτοικος της περιοχής της Πλατείας Βικτορίας, η οποία δέχθηκε και η ίδια απειλές από υποστηρικτές της Χ.Α.

Διαβάστε επίσης