Α. Τσίπρας: Σύμβολο των αγώνων κατά του ρατσισμού ο Μαντέλα

Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του Νέλσον Μαντέλα και στο λαό της Νότιας Αφρικής εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας.

Σε δήλωσή του, κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι ο Νέλσον Μαντέλα υπήρξε «μια από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα» και «σύμβολο του αγώνα ενάντια στο καθεστώς των φυλετικών διακρίσεων της Νότιας Αφρικής».

Υπογράμμισε ακόμη ότι «ο επί 27 χρόνια κρατούμενος στις φύλακες ύψιστης ασφάλειας  Robin Island, του καθεστώτος του απαρτχάιντ,  με  τον θρυλικό τίτλο του ‘κρατούμενου 46664’ άφησε πίσω του μια απαράμιλλη πολιτική διαδρομή, ηρωικών κοινωνικών αγώνων».

«Ο «Μαντίμπα» μας δίδαξε πολλά. Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των πιο δημοκρατικών και επαναστατικών ιστορικών παραδόσεων της οικουμένης», κατέληξε.

«Ο Νέλσον Μαντέλα δεν είναι μόνο ένα πανανθρώπινο σύμβολο κοινωνικής δικαιοσύνης, ισότητας, αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης. Συμβόλιζε και θα συμβολίζει για πάντα τη σημασία του αδιάκοπου αγώνα για την προάσπιση αυτών των αδιαπραγμάτευτων αξιών. Τη σημασία της πάλης κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων», ανέφερε με τη σειρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου.

Διαβάστε επίσης