Βασικός μισθός 860 ευρώ στη Σκλαβενίτης- Εξασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας

Τα 860 ευρώ, ως βασικό μικτό μισθό, κατοχυρώνει και επισήμως, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης. Το συγκεκριμένο ποσό το λάμβαναν ήδη από τον περασμένο Μάιο οι χαμηλόμισθοι full time υπάλληλοί της,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων της Ε.Υ. Σκλαβενίτης κάνει γνωστό ότι, ως το αντιπροσωπευτικότερο Σωματείο και εκπροσωπώντας όλους τους εργαζόμενους της πρώην Μαρινόπουλος, συμμετείχε στις πολύμηνες διαπραγματεύσεις για την διαμόρφωση Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα αφορά πλέον όλους τους εργαζόμενους για όλα τα Σούπερ Μάρκετ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ».

Τι προβλέπει η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση εργασίας

Όπως αναφέρει το Σωματείο μετά τις ανά την Ελλάδα Γενικές Συνελεύσεις αλλά και τις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του Γενικού του Συμβουλίου γι΄ αυτό το θέμα, το Διοικητικό Συμβούλιο υπέγραψε Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση εργασίας για το 2018 η οποία εκτός από απόλυτη προάσπιση όλων των θέσεων εργασίας αλλά και των δικαιωμάτων που προϋπήρχαν της συγχώνευσης βάσει και της συμφωνίας εξυγίανσης, προβλέπει:

– Αυξήσεις για τους χαμηλόμισθους , που αντιστοιχούν στο 15% περίπου του συνόλου των εργαζομένων, οι οποίες θα προέλθουν από την διαμόρφωση ενιαίου βασικού μισθού στα 860,00 ευρώ και με την καταβολή επιδόματος γάμου και τριτέκνων – πολυτέκνων.

– Απόλυτη διασφάλιση των ήδη καταβαλλόμενων τακτικών αποδοχών στο 80% περίπου του συνόλου των εργαζομένων.

– Εξορθολογισμό των αμοιβών 1000 περίπου στελεχών που αντιστοιχούν στο 5% περίπου του συνόλου των εργαζομένων.

– Καθιέρωση ενιαίας έκπτωσης για όλους τους εργαζόμενους , 5% σε τρόφιμα και είδη ευρείας κατανάλωσης και 10% σε είδη οικιακού εξοπλισμού, ένδυσης, υπόδησης.

– Δύο επιπλέον ημέρες άδειας γάμου και μία ημέρα άδειας αιμοδοσίας.

– Σαφής διατύπωση αμφότερων των μερών ότι αποτελεί κοινό στόχο η μείωση της μερικής απασχόλησης και η δέσμευση ότι, οι μερικώς απασχολούμενοι θα προτάσσονται των νέων προσλήψεων είτε με αύξηση των συμβατικών ωρών εργασίας, είτε με μετατροπή των συμβάσεών τους σε πλήρη απασχόληση.

– Μέριμνα της Επιχείρησης να ικανοποιεί αιτήματα εργαζομένων για αλλαγή του τόπου απασχόλησής τους σε πλησιέστερα στον τόπο κατοικίας του κατ/τα.

– Παροχή λεωφορείου για την μεταφορά των εργαζομένων στα Κέντρα Διανομής: Ελευσίνας, Δρυμού, Οινοφύτων και Σπάτων.

Διαβάστε επίσης