Βενιζέλος κατά πάντων

Τον τροπο με τον οποίο θα κινηθεί τη Δευτέρα στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών , έδειξε με την ομλια του στη κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος. Η κεντρική επιτροπη ξεκίνησε με με πολλες απουσιες στελεχων που θέλησαν να στείλουν μήνυμα στην ηγεσία. Ο προεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ομιλια του, στιγματισε τα προβλήματα στη λειτουργία της κυβέρνησης στους 12 μήνες ζωής της, εκτοξεύοντας παραλληλα βολές τόσο κατά της Ν.Δ. όσο και κατά της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τη Ν.Δ. πως «νομίζει ότι η κυβέρνηση είναι μονοκομματική» και τη ΔΗΜΑΡ πως «θέλει να μετέχει στη νομή της εξουσίας, αποφεύγοντας τις πιο δύσκολες στιγμές τα βάρη των αποφάσεων».

Υποστήριξε επίσης ότι «οι τεκμηριωμένες προτάσεις προκαλούν συχνά ενόχληση στη Ν.Δ., με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις», ενώ έκανε λόγο και για «παιδαριώδη προσπάθεια οικειοποίηση των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ».

Στο θεμα του αντιρατσιστικου νομοσχεδιου , ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ειπε πως «επέβαλε να συναντηθούν οι τρεις αρχηγοί». Όπως είπε, η συνάντηση της Δευτέρας θα έχει ως αντικείμενο τη συνολική αξιολόγηση της λειτουργίας της κυβέρνησης. «Δεν αντιλαμβανόμαστε ότι μια κυβέρνηση συνεργασίας λειτουργεί με άλλους όρους;», διερωτήθηκε μεταξύ άλλων.

«Τα μέλη της κυβέρνησης που υπέδειξε το ΠΑΣΟΚ δουλεύουν αθόρυβα και αποτελεσματικά, χωρίς να δημιουργούν τριβές», συμπλήρωσε.

Ταυτόχρονα, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «εθνική» την περίπτωση αποτυχίας της κυβέρνησης με τραγικές συνέπειες και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως επενδύει σε αυτήν την αποτυχία.

«Δεν μπορεί η πορεία της χώρας να παίζεται κορώνα – γράμματα ανάμεσα στη διαμάχη της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε και πρόσθεσε πως «η πόλωση είναι επικοινωνιακή και δεν εκφράζει την κοινωνία».

Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση και στη Χρυσή Αυγή, υποστηρίζοντας πως ορισμένα ΜΜΕ, που θεωρούνατι έγκυρα προβάλλουν με ύπουλο τρόπο το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα