ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: “Δράμα η θεωρία του υπέρ πλεονάσματος”

Σφοδρή επίθεση στην πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση όσον αφορά την δημιουργία πλεονασμάτων εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής. «Η θεωρία του υπέρ πλεονάσματος είναι ένα δράμα που βιώνει η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία αυτό το δράμα επιβεβαιώνει σήμερα στη Βουλή η κυβέρνηση» είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ανέφερε ότι η  θεωρία του υπέρ πλεονάσματος είναι μία καταστροφική και αυτοκτονική θεωρία που υπονομεύει το μέλλον της χώρας.

Ο κ. Βενιζέλος μάλιστα θέλησε να εξηγήσει και την θετική ψήφο που δίνει το ΠΑΣΟΚ στην νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. «Η κυβέρνηση τρώει τις σάρκες της χώρας και υπονομεύει των μελών της, η δική μας ψήφος αφορά μόνο την ανακούφιση των κοινωνικών στρωμάτων που έχουν ανάγκη τα χρήματα. Σε καμιά περίπτωση δεν δέχεται ούτε νομιμοποιεί την κυβερνητική πολιτική,  τον κυβερνητικό σχεδιασμό»

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στα πλεονάσματα που θα πρέπει να έχει χώρα τα επόμενα χρόνια με βάση τις συμφωνίες της κυβέρνησης με τους δανειστές και τόνισε ότι « Το τίμημα που πληρώνει η ελληνική οικονομία για να γίνει μία υποτιθέμενη εφάπαξ δωρεά  είναι δυσανάλογη. Γιατί πρέπει να αφαιμάξουμε δισεκατομμύρια που στερούν την  ανάπτυξη. Αυτή είναι μια μυωπική, αυτοκτονική πολιτική που δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο σε αναπαραγωγή πολιτειακών αντιλήψεων».

Μάλιστα ο κ.  Βενιζέλος ιδεολογικοποίησε  την κυβερνητική πολιτική και την επίτευξη πλεονάσματος λέγοντας πως αυτή έχει για στόχο μόνο τα στρώματα που ψηφίζουν ΣYΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται ως εξής: Η ασφαλιστική και φορολογική επιβάρυνση αφορά τους πολιτικούς μας αντιπάλους εκείνα τα στρώματα που δεν μας ψηφίζουν ως ΣΥΡΙΖΑ. Άρα κάνουμε εν ψυχρώ  μια πολιτική που στοχεύει σε κοινωνικές ομάδες που είναι αντίπαλοί μας κατά τεκμήριο για να έχουμε τη δυνατότητα πολιτικών φιλοδωρημάτων, εκμαυλισμού απέναντι σε κάποιους άλλους  τους  όποιους  εκλαμβάνουμε ως αφελείς».

Διαβάστε επίσης