Βοήθεια με όπλα από τα μέλη – κράτη του ΝΑΤΟ, ζητά ο Ποροσένκο

Τη βοήθεια του ΝΑΤΟ για την παροχή όπλων στην Ουκρανία ζητά ο  Πέτρο Ποροσένκο.  Ο πρόεδρος της εν λόγω χώρας,  υποστήριξε ότι οι θάνατοι αμάχων και οι αυξανόμενες συγκρούσεις θα πρέπει να αποτελούν αρκετούς λόγους για την αποστολή βοήθειας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι επανεξετάζουν το ενδεχόμενο παροχής αμυντικών όπλων στην Ουκρανία στον αγώνα της χώρας κατά των φιλορώσων αυτονομιστών, ωστόσο δεν έχει ληφθεί μέχρι στιγμής κάποια απόφαση.

«Η κλιμάκωση της διαμάχης που λαμβάνει χώρα την παρούσα φάση, ο αυξανόμενος αριθμός των νεκρών μεταξύ των αμάχων, ειδικά μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βολνοβάκα και το Ντόνετσκ, καθώς και ο βομβαρδισμός της Μαριούπολης… θα πρέπει να συγκινήσουν τη συμμαχία ώστε να παράσχει στην Ουκρανία περισσότερη στήριξη», δήλωσε ο Ποροσένκο σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, η οποία θα δημοσιευτεί την Πέμπτη, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«(Αυτό) περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την παροχή σύγχρονων αμυντικών όπλων καθώς και εξοπλισμού για αντίσταση ενάντια στους επιτιθέμενους», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Ουκρανία επιζητεί την ειρήνη, ωστόσο πρέπει να υπερασπίζεται και ο θεσμός της ειρήνης και για τον λόγο αυτό το Κίεβο χρειάζεται έναν ισχυρό στρατό και νέα σύγχρονα όπλα.

Ερωτηθείς τι αναμένει ως απάντηση από τη Δύση, ο Ποροσένκο δήλωσε: «Χρειαζόμαστε ακόμα στρατιωτική, τεχνική και εξειδικευμένη βοήθεια προκειμένου να βελτιωθεί η μαχητική δύναμη του ουκρανικού στρατού ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα