Γάλλος σεξολόγος βγάζει στο σφυρί παρεκκλήσι – Τι θέτει ως όρο

Γνωστός σεξολόγος της Γαλλίας βγάζει στο σφυρί στις 22 Ιανουαρίου παρεκκλήσι του 19ου αιώνα, νεογοτθικού ρυθμού, που δεσπόζει μέσα σε καταπράσινο κτήμα στην κεντρική πλευρά της χώρας.

Υπάρχει όμως μία προϋπόθεση: Ο αγοραστής του θα πρέπει να μεταφέρει το παρεκκλήσι, ιδιοκτησίας διάσημου σεξολόγου, για να το εγκαταστήσει αλλού.

«Είναι η πρώτη φορά που ένα παρεκκλήσι δημοπρατείται!», δήλωσε ο Φιλίπ Ρουγιάκ, ο αρμόδιος για την πώληση εκπλειστηριαστής, διευκρινίζοντας ότι η ελάχιστη τιμή εκκίνησης θα είναι «μόνο 5.000 ευρώ».

Το επιβλητικό παρεκκλήσι, που ανεγέρθηκε γύρω στο 1890-1892 από τον Γκι Λαβό μέσα στο κτήμα του στο Μονσέ, δεν έχει περιληφθεί ούτε εγγραφεί στη συμπληρωματική απογραφή των ιστορικών μνημείων.

Συνεπώς τίποτα δεν εμποδίζει την πώλησή του και την αποσυναρμολόγησή του μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Καθώς το παρεκκλήσι είχε εγκαταλειφθεί, μια σφοδρή καταιγίδα τον Δεκέμβριο του 1999 προκάλεσε περαιτέρω φθορές στο κτίσμα.

Το καμπαναριό έπεσε κατά τη διάρκεια μιας αδέξιας επιχείρησης αποκατάστασής του, η οροφή ξηλώθηκε και μόνο οι τοίχοι διατηρούνται.

Ο δρ Ζακ Βάινμπεργκ, ένας από τους πρωτοπόρους της σεξολογίας στη Γαλλία, που έχει σήμερα το κτήμα, δεν επιθυμεί ούτε να συντηρήσει το κτίσμα, που είναι επικίνδυνο για τους δόκιμούς του, ούτε να αποφασίσει την τελική καταστροφή του.

Καθώς ο νυν ιδιοκτήτης αδυνατεί οικονομικά να προχωρήσει στην αναστύλωσή του, ανέθεσε την πώλησή του στον Ρουγιάκ με στόχο τη διάσωση του ακινήτου εξασφαλίζοντας παράλληλα τη μεταφορά του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα