ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: “Αφήνουμε πίσω ότι μας πλήγωσε”

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη γίνεται πάλι πρωταγωνιστής των εξελίξεων, αλλά δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα, ούτε της Νέας Δημοκρατίας, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε χθες το βράδυ, σε ομιλία της στο Δημοτικό Θέατρο της Ρόδου, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Η επόμενη αναμέτρηση θα είναι για τρεις και εμείς θα είμαστε αυτοί που θα κάνουμε την έκπληξη στις εκλογές, επισήμανε επίσης η υποψήφια για την ηγεσία του νέου Φορέα της Κεντροαριστεράς, εκφράζοντας την αισιοδοξία της για το μέλλον της παράταξης και τονίζοντας ότι «αφήνουμε πίσω μας ότι μας πλήγωσε».

Στη διάρκεια της ομιλίας της η κ. Γεννηματά άσκησε έντονη κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων «ότι ο μόνος που δεν βλέπει γύρω του ανεργία, κομμένες συντάξεις, πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας κλπ, είναι ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας».

Αναφερόμενη επίσης στο κοινωνικό μέρισμα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση τόνισε ότι αποτελεί λάφυρο της υπερφορολόγησης που έχει κάνει η ίδια η κυβέρνηση. Επεσήμανε επίσης ότι θα πρέπει να γίνει μείωση των φόρων στην παραγωγή και ότι δεν θα πρέπει να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά, αναφέροντας μάλιστα ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που θέσπισε το ειδικό καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ και κατάφερε να το διατηρήσει παρά τις πιέσεις που δέχτηκε, ενώ αντίθετα η σημερινή κυβέρνηση το έχει καταργήσει.

Την κ. Γεννηματά προλόγισαν ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός, ενώ νωρίτερα είχε συνάντηση και με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο.

Διαβάστε επίσης