Γεωργιάδης: Δεν έρχεται ανάπτυξη με τον ΣΥΡΙΖΑ

Νέες βολές εκτόξευσε κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο Άδωνις Γεωργιάδης στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» κάνοντας λόγο για μια κυβέρνηση, η οποία με την πολιτική της, δεν μπορεί να υπάρξει εποικοδομητική ανάπτυξη.Ο  αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης,  υποστήριξε ακόμα πως πρώτιστο μέλημα της ΝΔ μόλις γίνει κυβέρνηση είναι να μειώσει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

«Εποικοδομητική ανάπτυξη με αυτό το ύψος φόρων και ασφαλιστικών εισφορών δεν μπορεί να υπάρξει (…)Για να δουλεύει κάποιος πρέπει να υπάρχουν δουλειές.Για να υπάρχουν δουλειές, πρέπει να υπάρχουν επενδύσεις.Για να υπάρχουν επενδύσεις, πρέπει αυτός που θα αποφασίσει να κάνει μια επένδυση, να έχει προσδοκία κέρδους” είπε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

“Ο Τσίπρας, όταν ήρθε στην εξουσία μεγάλωσε το κράτος και τις κρατικές δαπάνες”

Συνεχίζοντας ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ”: Όταν έχεις φτάσει όμως να παίρνεις σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές σε προκαταβολή φόρου το 80%, τότε προφανώς αυτός που έχει τα χρήματα δεν θα κάνει επένδυση εδώ θα επιλέξει να πάει κάπου αλλού.

Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με αυτή την πολιτική», ο οποίος υποστήριξε πως η ΝΔ θα εφαρμόσει ως κυβέρνηση την ακριβώς αντίστροφη λογική, δηλαδή θα μειώσει τις κρατικές δαπάνες και θα μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές και τους φόρους.
«Με τους θεσμούς δεν μπορείς να αλλάξεις μονομερώς τους στόχους.Άλλο οι στόχοι, άλλο ο δρόμος προς την επίτευξή τους.
Οι στόχοι είναι σε συμφωνία.Ο δρόμος προς επίτευξή τους, όμως, είναι θέμα πάντοτε της κυβέρνησης.

Η διαφορά μεταξύ της κυβέρνησης Σαμαρά και της κυβέρνησης Τσίπρα είναι ακριβώς αυτή: Ο κ. Σαμαράς προσπάθησε να μειώσει τις κρατικές δαπάνες και αντίστοιχα να μειώσει τους φόρους και το πέτυχε σε κάποιον βαθμό και εάν ολοκληρωνόταν η θητεία του σίγουρα θα το είχε πετύχει σε πολύ μεγάλο βαθμό (…).

Ο κ. Τσίπρας, όταν ήρθε στην εξουσία, έκανε ακριβώς το ανάποδο, μεγάλωσε το κράτος και τις κρατικές δαπάνες και αντίστοιχα μεγάλωσε πολύ τους φόρους και τις εισφορές» είπε ο κ.Γεωργιάδης.

Όσον αφορά την εγχώρια πολιτική σκηνή ο κ.Γεωργιάδης είπε πως η ΝΔ θα πρέπει «να επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις με τα κόμματα με τα οποία συμφωνούμε στον βασικό δρόμο της χώρας, δηλαδή στην Ευρώπη (…)»«Νομίζω στη σημερινή Βουλή είναι το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.Τώρα στην επόμενη, θα δούμε.Δεν μπορώ να κάνω τόσο μακροπρόθεσμη πρόβλεψη» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης

Διαβάστε επίσης