Γιατί η Eldorado Gold πηγαίνει τον Σκουρλέτη στα δικαστήρια

Χοντραίνει η κόντρα του Πάνου Σκουρλέτη με την  Eldorado Gold, αφού η καναδική εταιρεία στέλνει στα δικαστήρια τον υπουργό Περιβάλλοντος. 

Πιο συγκεκριμένα,  Paul Wright, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Corporation, επιβεβαίωσε στη Διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός ότι οι δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνος Σκουρλέτης κατά τη συνέντευξή του στο Bloomberg στις 23 Φεβρουαρίου 2016, αναφορικά με το πρόσωπό του είναι αβάσιμες και ψευδείς. Ο κ. Wright προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά του Υπουργού κ. Σκουρλέτη με την κατάθεση αγωγής για δυσφήμηση στα Ελληνικά δικαστήρια. Δήλωσε ότι το όποιο ποσό αποζημίωσης επιδικαστεί, θα δωρηθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα.

Ο Πάνος Σκουρλέτης είχε δηλώσει ότι ο πρόεδρος της Eldorado Gold, προχώρησε σε ανοικτές πωλήσεις (σορτάρισμα) μετοχών της εταιρείας του, πριν από την ανακοίνωση της αναστολής της επένδυσής στην Ελλάδα. «Ο Ράιτ είναι Διευθύνων Σύμβουλος, είναι έξυπνος και έμπειρος. Έδωσε συνέντευξη Τύπου, γνωρίζοντας ότι η τιμή της μετοχής της εταιρείας θα κατρακυλούσε», δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Σκουρλέτης, προσθέτοντας:

«Γιατί το έκανε; Κατά τη γνώμη μου, και του το είπα όταν ήταν εδώ, έπαιξε παιχνίδια με την τιμή της μετοχής. Είπατε στους φίλους σας ότι θα πείτε αυτά τα πράγματα στη συνέντευξη Τύπου, ώστε να μπορούσαν να πουλήσουν από πριν και μετά να αγοράσουν σε χαμηλότερες τιμές».

«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι σορτάρει τις μετοχές της εταιρείας του», δήλωσε ο υπουργός για τον Ράιτ. «Η αποζημίωσή του συνδέεται, μεταξύ άλλων, με τη μετοχή της εταιρείας και παίζει παιχνίδια με αυτή», πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.

Τι απαντά ο Σκουρλέτης

Αναφορικά με την ανακοίνωση για την πρόθεση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Eldorado Gold Corporation Paul Wright, να καταθέσει αγωγή εναντίον του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισημαίνει ότι όπως ο κ. Wright είναι ελεύθερος να ασκεί τα δικαιώματα που του παρέχει η ελληνική έννομη τάξη, έτσι και ο υπουργός έχει το δικαίωμα, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, να διατυπώνει πολιτικές εκτιμήσεις, αλλά και την υποχρέωση να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον.

Διαβάστε επίσης