«Γιατί ο Τσίπρας θα πάει σε πρόωρες εκλογές»

Πρόωρες κάλπες «βλέπει» η Citigroup σε ένα επίσημο note όπου σχολιάζει την μακροπρόθεσμη πολιτική πορεία της χώρας μας και επικεντρώνεται στο ρόλο του νέου κόμματος της Κεντροαριστεράς. που μπορεί να συμπιέσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνει η αμερικανική τράπεζα, ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε επίσημα την Δευτέρα την υποψηφιότητά του για το νέο κεντροαριστερό πολιτικό κόμμα της Ελλάδας που φιλοδοξεί να εδραιωθεί μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτός ο νέος πολιτικός σχηματισμός θα εκλέξει ηγέτη τον Οκτώβριο. Το κόμμα επιδιώκει να ενώσει τις δυνάμεις των σοσιαλιστών του ΠΑΣΟΚ και των κεντρώων του Ποταμιού, οι ηγέτες των οποίων αναμένεται επίσης να μπουν στην μάχη της ηγεσίας.

Ο Καμίνης στοχεύει στους πιο μετριοπαθείς, μεταρρυθμιστές ψηφοφόρους που δεν θα ήθελαν καμία μελλοντική συμμαχία με το αριστερό κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν τα μέσα.

Όπως σχολιάζει η Citi, αν και παραμένουν ακόμη δυο χρόνια πριν από τις προγραμματισμένες εκλογές στην Ελλάδα, η περιορισμένη πλέον πλειοψηφία για το κυβερνών κόμμα κάνει τις πρόωρες εκλογές πιθανές.

Ένα νέο κεντροαριστερό κόμμα ίσως θέσει και άλλες προκλήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χάνει διαρκώς έδαφος σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, υπέρ της συντηρητικής Ν.Δ. από την επανεκλογή του τον Σεπτέμβριο του 2015, καταλήγει η αμερικάνικη τράπεζα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα