Γιώργος Μελισσανίδης: Οι μεγάλες κρίσεις δημιουργούν και τις μεγάλες ευκαιρίες

«Μην ξεχνάτε ότι οι μεγάλες κρίσεις δημιουργούν και τις μεγάλες ευκαιρίες. Εμείς πιστεύουμε σε αυτές και γι αυτό εξάλλου προχωράμε στο “χτίσιμο” αυτών των νέων φορτηγών πλοίων».

Αυτό σημειώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Μελισσανίδης, πρόεδρος της Aegean Shipping Management SA, η οποία μόλις λίγες ημέρες πριν, ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με την Cosco Shipping Heavy Industries Co για την ναυπήγηση οκτώ φορτηγών πλοίων στο τομέα του χύδην φορτίου dry bulk.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ. Μελισσανίδης πρόκειται για μια κίνηση στρατηγικής  σημασίας για την εταιρεία, «ένα πολύ μεγάλο βήμα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά,  υπογραμμίζοντας ότι «μπαίνουμε σε μια αγορά που μέχρι τώρα δεν ήταν στην ατζέντα μας. Μπήκαμε γιατί πιστεύουμε στις δυνατότητες μας, στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας μας».

Η επιλογή της Cosco ήταν ουσιαστικά μονόδρομος για τον πρόεδρο της Aegean Shipping Management SA, αφού πρόκειται πλέον για μια σχέση δοκιμασμένη στην απόλυτη επιτυχία.

«Συνεργαζόμαστε με τους Κινέζους τα τελευταία χρόνια», λέει στη συνέντευξή του ο κ. Γιώργος Μελισσανίδης, προσθέτοντας ότι «πραγματικά πρόκειται για ανθρώπους που σέβονται κι αγαπούν την Ελλάδα και τους Έλληνες κι όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο μοιάζουμε σε πολλά. Για μας αυτό είναι πολύ σημαντικό και σίγουρα μέτρησε στο να προχωρήσουμε σε αυτή τη νέα στρατηγική συνεργασία με έναν κολοσσό της παγκόσμιας ναυτιλίας».

Ο κ. Μελισσανίδης δεν κρύβει την αισιοδοξία του για την ανάπτυξη του παγκοσμίου εμπορίου και θεωρεί ότι η δημιουργία διεθνούς ναυτιλιακού κέντρου στην Ελλάδα είναι ένα διαχρονικό στοίχημα. «Εάν το αποφασίζαμε θα μπορούσαμε να το καταφέρουμε εκμεταλλευόμενοι και τις εξελίξεις στη Μ. Βρετανία, μετά το Brexit», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Aegean Shipping Management SA.

 

Διαβάστε επίσης