Δάρας: «Καταστροφή του ποδοσφαίρου, οι μικρές ομάδες “νεκρές” ή κλέφτες»

Ως καταστροφή του ποδοσφαίρου χαρακτήρισε τη διάλυση της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος, Χρήστος Δάρας. Όπως τόνισε -με δηλώσεις που έκανε στην ιστοσελίδα «sportdog.gr»- θα δεκαπλασιαστεί η απόσταση μεταξύ μεγάλων και μικρομεσαίων ομάδων. Με τις δεύτερες να αναγκάζονται ή να υποβιβαστούν ή «να κάνουν λοβιτούρες».

Αναλυτικά, όσα είπε: «Είναι αυτή τη στιγμή η καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι σαν να θέλουμε να ρίξουμε όλες τις ομάδες και να γίνεται ένα πρωτάθλημα μεταξύ των τριών ομάδων. Αν η ψαλίδα είναι Α, τώρα, θα γίνει του χρόνου… 10Α. Θα ανοίξει ακόμα περισσότερο. Το επίπεδο δεν θα πέσει απλά, θα διαλυθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πώς θα επιζήσουν οι μικρές ομάδες; Ή θα αναγκαστούν να κάνουν λοβιτούρες ή θα πέφτουν μοιραίως κατηγορία. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Το ξαναλέω, είναι η καταστροφή του ποδοσφαίρου. Τελείωσε».

Αν έχει έρθει σε επικοινωνία με άλλους προέδρους: «Όχι»

Πώς θα αντιδράσει ο Πανιώνιος: «Τι να κάνει ο κάθε Πανιώνιος και η κάθε ομάδα; Να μαζευτούμε οι 13 ομάδες και να πούμε κεντρική διαχείριση με τα ίδια λεφτά; Απ’ ότι μαθαίνω, θα γίνει νέος διαγωνισμός. Αυτό τι σημαίνει; Θα έρθει εταιρεία που θα μας βλέπει ότι είμαστε στην πείνα και θα πει “πάρτε τόσα”. Και εμείς θα καταρρεύσουμε».

Αν είναι αισιόδοξος για ενδεχόμενο ενδιαφέρον της Cosmote: «Όχι. Θα ήμουν αισιόδοξος μόνο αν και οι 16 ομάδες ήταν μαζί. Μόνο έτσι θα μπορούσαμε να πετύχουμε κεντρική διαχείριση. Αν… κοπούν οι ομάδες, άντε γεια σας. Θα πρέπει να καταλάβουν και οι μεγάλοι ότι χωρίς οικονομικά ικανοποιημένους τους μικρούς, δεν υπάρχει ποδόσφαιρο. Ο Πανιώνιος και ο κάθε Πανιώνιος είναι αυτή τη στιγμή καταδικασμένος, ή να γίνει αλήτης που η ηθική της ομάδας μας δεν το επιτρέπει αυτό, ή να πέσουμε κατηγορία».

Αν η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος θα μπορούσε να είναι διαπραγματευτικό ατού: «Έχετε απόλυτο δίκιο. Το πρωτάθλημα είναι όντως ανταγωνιστικό βαθμολογικά. Ρωτώ, όμως, εγώ το εξής, όταν αυτή τη στιγμή, όλες οι ομάδες εκτός των μεγάλων, τις έχουν “πληρώνει-δεν πληρώνει η Nova”. Υπάρχουν καθυστερήσεις και είμαστε σε μία αμφισβήτηση ότι δε θα ανανεωθεί του χρόνου η σύμβαση. Άρα τι συμβόλαια να κάνουμε εμείς φέτος και τι για του χρόνου; Ποιους παίκτες και ποιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα θα έχουμε; Γιατί το πρωτάθλημα δεν είναι μόνο μέσα στο γήπεδο, είναι και μέχρι να φτάσεις σε αυτό. Σας λέω ότι αν δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση το πρωτάθλημα θα είναι για να γελάει ο κόσμος. Θα είναι καταστροφή. Μετά δεν μας φταίνε ούτε οι διαιτησίες ούτε τίποτα άλλο. Δεν θα μπορούν οι ομάδες να είναι ανταγωνιστικές».

Αν η απόφαση της Nova είναι μέτρο πίεσης: «Η Nova έχει αυτό ως μέτρο πίεσης. Εμείς ως Super League τι κάνουμε; Ποιο μέτρο πίεσης είχαμε; Κανένα. Έλα εδώ κυρία Nova. Δεν πληρώνεις 15 του μηνός και το πας 18-20; Δεν μπαίνεις την Κυριακή στα γήπεδα. Αν είχαμε πάρει και εμείς τα μέτρα μας, δεν θα γινόταν αυτό το πράγμα τώρα. Αλλά επειδή οι μικρές ομάδες είμαστε στην πείνα, ο “πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται”. Ο πεινασμένος για να επιβιώσει τι κάνει; Ή “πεθαίνει”, διαλύεται ως ομάδα ή πάει και κλέβει. Έτσι θέλουν να μας καταντήσουν; Ή νεκρούς ή κλέφτες;».

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης