ΔΕΗ: Στις 3 Απριλίου επιλέγεται ο διάδοχος του Ζερβού

Σε τρεις εβδομάδες και πιο συγκεκριμένα στις 3 Απριλίου  θα επιλεγεί ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, στη θέση του Αρθούρου Ζερβού, ο οποίος παραιτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα αλλά εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του έως την αντικατάστασή του.

Το ΔΣ της ΔΕΗ ΑΕ αποφάσισε την Πέμπτη τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων στις 3 Απριλίου, με θέμα την εκλογή διευθύνοντος συμβούλου και μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η επιλογή αυτής της ημερομηνίας κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να υπάρξουν όλες οι νόμιμες χρονικές προϋποθέσεις για την έγκριση της νέας διοίκησης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και τη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων της ΔΕΗ, του προηγούμενου οικονομικού έτους, στις 31 Μαρτίου.

Ο αρμόδιος υπουργός, Παναγιώτης Λαφαζάνης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Ζερβό για τη σύντομη συνεργασία, του ζήτησε να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του έως τη θεσμική ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών της αντικατάστασής του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα