Δεκάδες ομιλητές στο διήμερο συνέδριο του “Κύκλου Ιδεών” του Ευ. Βενιζέλου

Με τη συμμετοχή δεκάδων διακεκριμένων προσωπικοτήτων από την ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και τον χώρο των επιχειρήσεων και της αγοράς, αρχίζει τη Δευτέρα το διήμερο συνέδριο του Κύκλου Ιδεών του Ευ. Βενιζέλου που έχει τίτλο «Η Ελλάδα Μετά» και στοχεύει στο να διαμορφώσει μια συνολική πλέον πρόταση για την Ελλάδα των επόμενων ετών.

Η σχετική πρωτοβουλία, όπως την περιέγραψε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ελήφθη ως φυσική συνέχεια των είκοσι ανοικτών εκδηλώσεων που έχει πραγματοποιήσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ο Κύκλος Ιδεών στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας και θα επιχειρήσει να συνθέσει όσα έχουν ακουστεί σε αυτές. «Αυτονόητος στόχος όλων είναι βέβαια η επάνοδος της χώρας στην κανονικότητα ενός ισότιμου κράτους-μέλους της Ευρωζώνης», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, με τον κ. Βενιζέλο να περιγράφει ως κεντρικό ζητούμενο «οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να μπορούν να ξαναονειρευθούν και να υπάρξει ένα νέο εθνικό αφήγημα διακόσια χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821».

Μεταξύ πολλών άλλων στους ομιλητές του συνεδρίου θα είναι την πρώτη ημέρα οι κ.κ. Ν. Αλιβιζάτος, Θαν. Διαμαντόπουλος, Γ. Πανούσης, Ξεν. Κοντιάδης, Στ. Τσακυράκης, Ν. Τέλλης, Μιράντα Ξαφά, Λίνα Παπαδοπούλου, Γ. Προκοπάκης, Γ. Παγουλάτος, Χρ. Χωμενίδης, Στρ. Φαναράς, Λευτ. Κουσουλής και, τη δεύτερη, οι κ. Γ. Καλογήρου, Κ. Καρτάλης, Γ. Βερνίκος, Θαν. Τσαυτάρης, Ανδ. Ανδρεάδης, Θεοδ. Φέσσας, Θ. Βακάλης και Τάσος Γιαννίτσης.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα