“Δεν αλλάζει η θέση της εκκλησίας για την οικογένεια”

«Η θέση της Εκκλησίας για την οικογένεια είναι σταθερή και δεν δέχεται αλλαγές. Όχι μόνο για την οικογένεια, αλλά και γενικότερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής».  Αυτά είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τον αγιασμό που τέλεσε στον Άρειο Πάγο, όταν ρωτήθηκε για τη συνάντηση που είχε χθες με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Μία συνάντηση που είχε κεντρικό θέμα το σχέδιο νόμου για την ταυτότητα φύλου, με το οποίο η Εκκλησία εξέφρασε κάθετα τη διαφωνία της. Μάλιστα ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν ικανοποιήθηκε από όσα του είπε ο κ. Κοντονής απαντώντας: “Είναι δικά τους θέματα αυτά. Εμείς έχουμε σταθερές θέσεις και για την οικογένεια και γενικότερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής”.

Για τους δικαστές ο κ. Ιερώνυμος σημείωσε: «Ευχηθήκαμε να έχουν πρώτα απ’ όλα υγεία, να έχουν δύναμη, να έχουν κουράγιο, γιατί τα προβλήματα όλων μας έρχονται σε αυτόν το χώρο και όλοι μας περιμένουμε μία αντικειμενική κρίση. Και επειδή ήταν και ο υπουργός και οι υπεύθυνοι για την αντιμετώπιση των θεμάτων, πήρα μία ωραία φράση που λέει ο απόστολος, “καλός είναι ο νόμος και χρειαζόμαστε καλούς νόμους, αλλά δεν φτάνει ο νόμος, αυτοί που χειρίζονται τον νόμο, που τον χρησιμοποιούν, πρέπει να τον χρησιμοποιούν με κριτήριο το καλό και το συμφέρον των ανθρώπων και του λαού”».

Στον αγιασμό παραβρέθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιώργος Σάρλης.

Νωρίτερα ο κ. Ιερώνυμος δέχθηκε τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το μάθημα των θρησκευτικών, αλλά και της θρησκευτικής παιδείας.

Διαβάστε επίσης