«Δεν είμαι κανενός συστήματος»

Είναι εκ των προτέρων σε δύσκολη θέση, καθώς τον πρότεινε ο Γιώργος Γκιρτζίκης. Ως εκ τούτου, ο Δημήτρης Ελευθεριάδης κουβαλάει τη στάμπα του συνεχιστή των πεπραγμένων της τωρινής διοίκησης. Βέβαια, δεν μπορεί να κριθεί κατ’ αυτόν τον άδικο τρόπο ο 43χρονος υποψήφιος (μαζί με τον Βαγγέλη Γραμμένο).

Στη συνέντευξή του στον SportFM επανέλαβε πολλές φορές πως δεν υποστηρίζει καμία ομάδα και καμία παράταξη και είναι υπέρμαχος της λύσης εύρεσης ενός προσώπου κοινής αποδοχής:

«Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπάει το ποδόσφαιρο που το υπηρετεί χωρίς συμφέρον. Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να εμπλακώ με τα διοικητικά της ΕΠΟ. Θέλω να πιστεύω ότι θα τους συνενώσω όλους για να πάει μπροστά το ποδόσφαιρο. Αν δεν ενωθούμε, δεν θα πάμε μπροστά. Έχω μιλήσει και με τον κ. Γραμμένο και όλους τους προέδρους. Εγώ πιστεύω ότι όλοι έχουν διάθεση να πάει μπροστά το ποδόσφαιρο. Εγώ δεν στηρίζομαι από κανέναν. Επειδή με πρότεινε ο κ. Γκιρτζίκης δεν σημαίνει ότι με υποστηρίζει ο Ολυμπιακός. Με πρότειναν οι Ενώσεις και θα προσπαθήσω να το παλέψω. Αν οι 55 Ενώσεις βρουν ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, ας μην είμαι εγώ. Ξέρω ότι οι Ενώσεις θέλουν να προχωρήσουμε. Αν κάποιοι είναι κάτω από μια ομπρέλα, αυτό είναι κάτι που συμβαίνει. Εγώ λέγομαι Δημήτρης Ελευθεριάδης και έχω πει τι ακριβώς θέλω να κάνω. Δεν φοβάμαι τίποτα, πιστεύω στις δυνατότητές μου. Είμαι αυτοδημιούργητος και όχι κανένας ανεπάγγελτος. Το περιβάλλον μου ξέρει πως είμαι ένας άνθρωπος που ό,τι κι αν καταπιαστώ, θα το καταφέρω». ».

Για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο είπε: «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να διορθωθεί είναι να φύγει αυτή η καχυποψία από όλους. Και η διαιτησία θα διορθωθεί και όλα θα διορθωθούν. Ο Βασσάρας είναι στην UEFA. Ξαφνικά θα πούμε ότι δεν κάνει; Είναι μια απόφασή που λήφθηκε τώρα και αν εκλεγώ, θα βάλουμε τα πράγματα στη σειρά που πρέπει να μπουν».

Για τις δικαστικές εκκρεμότητες μελών του νυν Δ.Σ. της ΕΠΟ: «Η Δικαιοσύνη έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις της για αυτούς που είναι στην υπόθεση της κάρτας υγείας. Το ίδιο θα γίνει και με την εγκληματική. Εμείς είμαστε καθαροί».

Για το αν πρέπει να κινητοποιηθούν οι νέοι άνθρωποι των Ενώσεων: «Γι’ αυτό είμαι εγώ εδώ. Εγώ είμαι ένας επιχειρηματίας που θα αφήσει τις δουλειές και την πόλη του για να υπηρετήσει το ποδόσφαιρο».

Για τον αντίπαλό του, Βαγγέλη Γραμμένο: «Η γνώμη μου για τον κ. Γραμμένο είναι πολύ καλή. Δεν τον ξέρω καλά, αλλά έχω καλή άποψη ως συνομιλητής. Με κανέναν δεν έχω πρόβλημα».

Για το αν θα κάνει επαφές ώστε να κατέβει ένας μόνο υποψήφιος: «Δεν το ξέρουμε, θα το δούμε. Μίλησα με τον κ. Γραμμένο και θα το ξανακάνω. Αν το θέλουν οι Ενώσεις να γίνουμε ένα, μακάρι να συμβεί για το καλό του ποδοσφαίρου».

Για τα έκτροπα στην κλήρωση της Football League: «Τι να πούμε, ήταν παιδάκια και μητέρες και φώναζαν τα παιδιά «θέλω τη μαμά μου». Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Ουγκάντα. Αυτά πρέπει να διορθώσουμε».

Για το κλίμα συνεργασίας που πρέπει να επιτευχθεί: «Εγώ πήγα και στις δυο συγκεντρώσεις. Είμαι ενωτικός. Δεν θέλω τους πολλούς, τους θέλω όλους. Λέω να έρθουν όλοι μαζί να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Αν ο καθένας κοιτάει το δικό του συμφέρον, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ο Χριστός να κατέβει να διοικήσει την ΕΠΟ, δεν θα καταφέρει τίποτα αν δεν είμαστε ενωμένοι».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα