“Δεν παγώνουν οι πληρωμές των οφειλών του Δημοσίου”

Δεν παγώνουν οι πληρωμές των οφειλών του Δημοσίου, διεμήνυσε ο Τρύφων Αλεξιάδης. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε, σε δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1, στην κατάσταση που επικρατεί με το Δημόσιο να έχει εκκρεμότητες στο 7μηνο ύψους 5,7 δις. Ευρώ.

Παράλληλα τόνισε ότι οι καθυστερήσεις δεν οφείλονται σε κυβερνητική κατεύθυνση, αλλά στη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, η οποία «έχει μειονεκτήματα».

Μιλώντας στον Αnt1 τόνισε ότι τα στοιχεία εκτέλεσης προϋπολογισμού του Αυγούστου φανερώνουν πως επιστροφές τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού υπερέβησαν το στόχο, παρόλα αυτά όμως δεν έδωσε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για την καταβολή των οφειλών γιατί όπως εξήγησε είναι υπηρεσιακός υπουργός και δεν μπορεί να δεσμευθεί για το τι θα πράξει η επόμενη κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Αλεξιάδη, η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Όσον αφορά στο περιουσιολόγιο είπε ότι η εφαρμογή του θα αρχίσει από τον Νοέμβριο, προσθέτοντας πως στόχος είναι από το 2016 να υπάρχει μια πιο σαφής εικόνα.

Διαβάστε επίσης