«Δεν πρέπει να είμαστε σκληροί με τον λαό, αλλά με τους ηγέτες του»

Συνέντευξη στην αγγλική έκδοση του Εθνικού Κήρυκα της Νέας Υόρκης, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της «My Greek Drama», παραχώρησε η Γιάννα Αγγελοπούλου, όπου άφησε σαφείς αιχμές για τις κυβερνήσεις που έχουν αναλάβει την Ελλάδα και την οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση.

Όπως σχολίασε η συγγραφέας «από το 1995 ακαδημαϊκοί και ερευνητές προειδοποιούσαν ότι η Ελλάδα αργοπορούσε και ότι έμπαινε σε ένα μονοπάτι που θα έφερνε επώδυνες καταστάσεις. Εάν η ελίτ στην Ελλάδα τους είχε ακούσει τα πράγματα ίσως να ήταν τώρα διαφορετικά. Αν είχαμε διδαχθεί σωστά από τους Αγώνες, θα χειριζόμασταν και την κρίση αλλιώς. Όχι ζητιανεύοντας, χάνοντας και την ανεξαρτησία μας. Αλλά δείχνοντας την καλύτερη ποιότητά μας».

Παράλληλα, τόνισε: «Δεν πρέπει να είμαστε σκληροί με τον λαό, αλλά με αυτούς που ηγούνται του λαού που τώρα υποφέρει… Αν οι Έλληνες θυμηθούν τους θριάμβους της ιστορίας τους, τότε μπορούν να πετύχουν πολλά. Και εγώ έγραψα το βιβλίο για να τους το θυμίσω αυτό».

Σε ερώτηση για το εάν θα έπαιρνε δημόσιο αξίωμα, η κα. Αγγελοπούλου απάντησε: «Είμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση και η ευθύνη αρχίζει πλέον από τον καθένα μας. Εγώ δεν χρειάζομαι έναν τίτλο ή την ταμπέλα του πολιτικού για να υπηρετήσω την πατρίδα μου. Όποτε κλήθηκα να προσφέρω, ήμουν εκεί». Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μελλοντικής εμπλοκής της με την πολιτική, εάν έτσι έλθουν τα πράγματα ή προσκληθεί.

Όσο για το βιβλίο της, η ίδια υποστήριξε ότι θέλησε να δείξει την Ελλάδα που ξέρει να κάνει «θαύματα», όπως με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Αυτό το βιβλίο, όπως επισήμανε, είναι μια «έκκληση στον ελληνικό λαό, στους νέους». Η επιχειρηματίας δήλωσε, ακόμη, ότι πιστεύει στους νέους και την λυπεί το γεγονός ότι κάποιοι πιστεύουν πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 ήταν ένα όνειρο που δεν μπορεί να επαναληφθεί.

Και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ήλπιζε ότι «η επιτυχία θα ρίζωνε. Τα μαθήματα όμως εγκαταλείφθηκαν από τους πολιτικούς και επιστρέψαμε στα παλιά, στο business as usual…».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «πάντα με ενέπνεε ο ελληνικός λαός», ενώ έκανε αναφορά στους νέους, στα δικά της παιδιά, ως παράδειγμα της πίστης της στην ελληνική νεολαία. Στα παιδιά της αναφέρεται και σε άλλο σημείο της συνέντευξης λέγοντας: «δεν είναι κακομαθημένα, εργάζονται σκληρά… και αγαπούν την Ελλάδα, είναι πατριώτες, τα παιδιά μου μοιράζονται την απελπισία και την αγωνία γι αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα».

Όσον αφορά το κόστος των Αγώνων, η Γιάννα Αγγελοπούλου αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ότι το κόστος ανήλθε στα 6 δις ευρώ, αλλά επέστρεψαν στα κρατικά ταμεία 3,5 δις ευρώ.

Μάλιστα, έδωσε τη δική της απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι το κόστος των Αγώνων επιβάρυνε την σημερινή κρίση: «Κάντε τις απλές αριθμητικές πράξεις που όλοι ξέρουν…. Το ελληνικό χρέος είναι 350 δις ευρώ. Το κόστος των Αγώνων ήταν ένα πολύ μικρό μέρος… Ο προϋπολογισμός της Οργανωτικής Επιτροπής, προσθέτει, ήταν ισοσκελισμένος και επιπρόσθετα «άφησα μια επιταγή 123,5 εκατ. ευρώ στο ελληνικό κράτος. Δείξτε μου μια άλλη οργανωτική επιτροπή που έκανε το ίδιο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα