“Δεν πρόκειται να γίνει κανένας πλειστηριασμός για την πρώτη κατοικία”

Δεν πρόκειται να γίνει κανένας πλειστηριασμός για την πρώτη κατοικία, διεμήνυσε ο Σταύρος Κοντονής. Ο  υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Ζάκυνθο παραχώρησε συνέντευξη στο ΑΠΕ- ΜΠΕ και τόνισε πως το κόμμα του θα εφαρμόσει ένα σχέδιο , το οποίο θα “ανασάνει” τις μικροσμεσαίες επιχειρήσεις.

«Αν δεν βρεθεί άμεση λύση με το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων και των οφειλών στο Δημόσιο, έτσι όπως ο ΣΥΡΙΖΑ την περιγράφει, τότε θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τα «λουκέτα», την ανεργία, την ύφεση, τη φτώχια και την κοινωνική ερήμωσης», τονίζει μεταξύ άλλων.

«Εμείς θα εφαρμόσουμε ένα σχέδιο και έναν οδικό χάρτη για να μπορέσει η μικρομεσαία επιχείρηση να ανασάνει και ο Έλληνας πολίτης να κοιμάται ήσυχα», υπογραμμίζει  ο κ. Κοντονής και προσθέτει: «Πρώτα και κύρια δεν θα έχουμε κανέναν πλειστηριασμό για την α’ κατοικία. Δεύτερον, θα ρυθμιστούν τα «κόκκινα» δάνεια με βάση το εισόδημα, κανένας δεν θα πληρώνει παραπάνω από 30% του εισοδήματός του και στη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων και στη ρύθμιση των οφειλών στο Δημόσιο. Με αυτόν τον τρόπο και το κράτος θα εισπράττει έσοδα, πολύ μικρότερα, αλλά με μια συνεχή ροή και συνεχώς, αυτό είναι το πολύ σημαντικό κι η επιχείρηση θα σταθεί στα πόδια της για να μπορέσει να ανακάμψει η οικονομία, η οποία στηρίζεται στη μικρομεσαία επιχείρηση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα