Διάλογο με Καμίνη θέλουν οι φαρμακοποιοί

Σε διάλογο καλεί τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων για ωράριο 62 ωρών και ανοιχτά φαρμακεία τα Σάββατα.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των φαρμακοποιών, που θεωρούν ότι η απελευθέρωση του ωραρίου εγκυμονεί κινδύνους.

«Η λειτουργία του φαρμακείου απαιτεί την αυτοπρόσωπη συνεχή παρουσία του φαρμακοποιού, για λόγους δημοσίας υγείας. Το εξοντωτικό ωράριο των 62 ωρών που επέβαλε ο κ. Καμίνης δεν εφαρμόζεται σε καμιά άλλη πόλη της χώρας και εγκυμονεί κινδύνους για τον ασθενή, αλλά και για τον φαρμακοποιό, ο οποίος οδηγείται εκτός από την οικονομική του εξόντωση και στη βιολογική. Ας μην ξεχνάμε δε ότι στις ώρες αυτές έρχονται να προστεθούν οι διημερεύσεις και οι διανυκτερεύσεις. Επομένως ο φαρμακοποιός σύμφωνα με το σκεπτικό του δημάρχου, θα πρέπει να ζει μόνο μέσα στο φαρμακείο του», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Και προσθέτει: «Καλούμε τον δήμαρχο Αθηναίων να έλθει σε διάλογο τους φαρμακοποιούς  για να βρεθεί μια βιώσιμη και ρεαλιστική λύση, που θα εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους και τους επιστήμονες υγείας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα