Διαβεβαιώσεις Καραμούζη για τις πρώτες κατοικίες αξίας 300.000 ευρώ

Στη διαβεβαίωση ότι θα προστατευτούν από πλειστηριασμούς οι πρώτες κατοικίες αξίας κάτω των 300.000 ευρώ, προχώρησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Νίκος Καραμούζης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα των Financial Times με τίτλο «Οι Έλληνες συμβολαιογράφοι ξεκινούν δίμηνη απεργία», ο κ. Καραμούζης είπε ότι οι τράπεζες έχουν συντονίσει τα σχέδιά τους για να διασφαλίσουν ότι στους πρώτους γύρους πλειστηριασμών δεν θα περιλαμβάνονται κατοικίες με αξία χαμηλότερη των 300.000 ευρώ. «Λάβαμε υπόψη την κοινωνική αντίδραση στη διαδικασία αυτή», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «η καθυστέρηση στη διενέργεια πλειστηριασμών από τις τράπεζες θα είχε επίπτωση στο ύψος των προβλέψεων και τη ρευστότητά τους», συμπληρώνοντας ότι «αυτό θα είχε επίπτωση στον σχηματισμό προβλέψεων μελλοντικά, καθώς θα συνεχίζαμε να έχουμε τα δάνεια στα βιβλία μας και θα επηρέαζε, επίσης, τη ρευστότητα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Συμβολαιογράφων, Γιώργος Ρούσκας δήλωσε στην εφημερίδα ότι «(οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί) θα πρέπει να γίνονται σε Ειρηνοδικεία για να διασφαλίζεται η ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας και τα μέλη της ένωσης μας δεν διατρέχουν κίνδυνο επίθεσης».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης