Διευκρινίσεις Μπαλτάκου για το αντιρατσιστικό ν/σ

Σε διευκρινιστική ανακοίνωση αναφορικά με την κατάθεση του λεγόμενου “αντιρατσιστικού” νομοσχεδίου προχώρησε ο γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος.  Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας αναφέρονται τα εξής:

1. Τα νομοσχέδια δεν κατατίθενται στην Βουλή, αλλά στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, η οποία τα ελέγχει, με τη νομική της Υπηρεσία και την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, για την διαπίστωση τυχόν νομικών ή άλλων ατελειών. Μετά την έρευνα αυτή και εφ’όσον ουδεμία ατέλεια διαπιστωθεί, τα νομοσχέδια κατατίθενται στην Βουλή από τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης.

2. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κατατέθηκε σήμερα στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.

3. Την Παρασκευή 10 Μαΐου προσκομίσθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, προς ενημέρωσή μας, ανυπόγραφο σχέδιο του νομοσχεδίου, μη συνοδευόμενο από έκθεση συνεπειών της ρύθμισης, έκθεση τροποποιούμενων – καταργούμενων διατάξεων και έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

4. Το σχέδιο αυτό παραδόθηκε στον πρόεδρο της ΚΕΝΕ, Αρεοπαγίτη ε.τ. κ. Καϋμενάκη και ορίστηκε η 21η Μαΐου ως ημερομηνία ενημέρωσης των μελών της ΚΕΝΕ και αρχικής συζήτησης επί του νομοσχεδίου.

Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης θεώρησε σκόπιμο -όπως λέει- να προχωρήσει στις παραπάνω διευκρινήσεις “προς αποφυγή άσκοπων παρανοήσεων” από δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το λεγόμενο “αντιρατσιστικό” νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή και θα αρχίσει η συζήτησή του στις 21 Μαΐου

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα