Διοργανωτές vs κάφροι!

Τα άκουσαν οι διοργανωτές του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας της καλαθοσφαίρισης, του αθλήματος που έχει φέρει στην Ελλάδα τις περισσότερες επιτυχίες. Καλά έκαναν και τα άκουσαν, διότι το βιτρινάτο προϊόν που παρουσίασαν προς τα έξω βρομούσε δακρυγονίλα.

Χωρίς να θέλουμε να υπερασπιστούμε τους αποτυχημένους διοργανωτές του Τελικού, θυμίζουμε πως επέμεναν σε βαθμό παρεξηγήσεως από τον Λάσκαρη και την «κίτρινη» οικογένεια πως ο τελικός δεν μπορεί να διεξαχθεί όπου να’ ναι, αλλά μόνο στο ΟΑΚΑ, εκεί που ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί να εγγυηθεί μία σχετικά ασφάλεια.

Το πιο πετυχημένο τμήμα ομάδας στην Ελλάδα, ο μπασκετικός Παναθηναϊκός, πανηγύρισε ένα ακόμη Κύπελλο, το 18ο στην ιστορία του, αλλά εν μέσω ομίχλης και φωτοβολίδων ευθείας βολής, η καφρίλα ήταν αυτή που θριάμβευσε πραγματικά. Από τύχη δεν σκοτώθηκε οπαδός από φωτοβολίδα στην καρωτίδα ή δεν έχασε το μάτι του.

Οι τελικοί πρέπει να διεξάγονται στο ΟΑΚΑ με 15.000 κόσμο και μετρημένες αστυνομικές δυνάμεις και ο καλύτερος να έρχεται από τη μακρινή Αλεξανδρούπολη ή τη Ρόδο, ή το Ρέθυμνο ή τη Θεσσαλονίκη και να νικάει σε ένα ματς όλο κι όλο, όπως έχει νικήσει στο παρελθόν ο Άρης και ο ΠΑΟΚ μέσα στο ΣΕΦ, επειδή είχαν καλύτερη ομάδα. Μέχρι να φτάσουμε στην ουτοπία υπομονή…

Όσοι πανηγυρίζουν και προσθέτουν τίτλους στο πλουσιότατο παλμαρέ τους καλά κάνουν, δεν ευθύνονται αυτά καθ’ εαυτά τα μεγάλα και πετυχημένα μας αθλητικά σωματεία, αλλά ως ένα σημείο. Συνδιοργανωτές των τελικών είναι και οι ΚΑΕ, είναι και η ΕΟΚ, είναι και η ΕΛ.ΑΣ., είναι και ο Αθλητικός Τύπος και είναι και οι οπαδοί. Όλοι μας. Και όλοι μας χάσαμε και πάλι πανηγυρικά.

Ευτυχώς το μπάσκετ έχει και την άλλη του πλευρά, αυτή πέρα από τον Ατλαντικό και εμείς οι πραγματικοί φαν του αθλήματος θα αποζημιωθούμε…

Διαβάστε επίσης