Δωρεά ζωής από τους Αγγελόπουλους στον “Άγιο Σάββα”

Δωρεά ζωής έκαναν ο Κωνσταντίνος και ο Παναγιώτης Γεωργίου Αγγελόπουλος στο Γενικό Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας» με την προσφορά ενός νέου γραμμικού επιταχυντή.

Πρόκειται για ένα τεχνολογικά υπερσύγχρονο μηχάνημα το οποίο στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, στο τμήμα ακτινοθεραπείας του νοσοκομείου έχει ήδη συμβάλει στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της νόσου και την ανακούφιση περισσοτέρων ασθενών. Συγκεκριμένα, εξυπηρετούνται 60 περιστατικά ανά ημέρα και ο χρόνος αναμονής έχει πλέον μειωθεί από τους επτά μήνες στους τρείς.

Αναφερόμενος στην κίνηση των επιχειρηματιών και επικεφαλής του μπασκετικού Ολυμπιακού, ο διοικητή του νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας», Γεώργιος Δενδραμής, δήλωσε ότι το τμήμα ακτινοθεραπείας αποτελεί ένα αποτελεσματικό βέλος, που είναι στη φαρέτρα του νοσοκομείου, για να συμβάλει και αυτό στη μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που συνέβαλαν, με κάθε τρόπο στην ολοκλήρωση αυτού του έργου και ειδικότερα τον Κωνσταντίνο τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο. Ο Άγιος Σάββας δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τα μεγάλα ογκολογικά νοσοκομεία της Ευρώπης και όχι μόνο».

Από την πλευρά του ο επιστημονικά υπεύθυνος του Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου, Χαράλαμπος Ζαμπάτης δήλωσε ότι η δωρεά του γραμμικού επιταχυντή εντάσσεται σε μία παρουσία υποστήριξης και δωρεών της οικογένειας Αγγελόπουλου, για περισσότερα από 40 χρόνια.

Όπως εξήγησε ο κ. Ζαμπάτης, το συγκεκριμένο μηχάνημα έφερε την παρεχόμενη από το νοσοκομείο μας ακτινοθεραπεία 15 χρόνια μπροστά, καθώς επιτρέπει την προηγμένη ακτινοθεραπεία με όλες τις σύγχρονες μορφές. Δηλαδή μπορεί κανείς να προσφέρει ομοιόμορφη δόση ακτινοβολίας στους ιστούς που πάσχουν προστατεύοντας παράλληλα τα ευαίσθητα όργανα, ελέγχοντας κάθε μέρα με απεικόνιση την ακρίβεια της θεραπείας.

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που η δωρεά αυτή προς το μεγαλύτερο Ογκολογικό Δημόσιο νοσοκομείο της χώρας, αποδίδει ήδη αποτελέσματα και έχει σημαντικά οφέλη. Σήμερα -στη θέση του ομιλητή– θα έπρεπε να βρισκόταν η σύζυγός μου, η πολυαγαπημένη μου Ιωάννα, επιθυμία της οποίας ήταν η δωρεά αυτή» ανέφερε στον σύντομο χαιρετισμό του ο εκ των δωρητών Γ. Αγγελόπουλος.

Μακρά σχέση προσφοράς

Όπως προαναφέρθηκε η οικογένεια Αγγελόπουλου έχει μακρά σχέση προσφοράς στο νοσοκομείο ο Άγιος Σάββας, καθώς η πρώτη δωρεά πραγματοποιήθηκε από τους Παναγιώτη Αγγελόπουλο και Δημήτριο Αγγελόπουλο οι οποίοι το 1976 προσέφεραν στο νοσοκομείο ένα μηχάνημα ακτινοθεραπείας BHTATΡON 45, ένα από τα 14 που υπήρχαν τότε στον κόσμο, στη μνήμη του αδελφού τους Ιωάννη. Το εν λόγω μηχάνημα είχε προσφέρει θεραπεία σε περισσότερους από 300.000 ασθενείς.

Η δεύτερη προσφορά του Παναγιώτη Αγγελόπουλου προς το νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε το 2000 με τη δωρεά δύο σύγχρονων για την εποχή τους επιταχυντών MEVATRON M6 και MEVATRON PRIMUS.

Για την ιστορία να πούμε ότι τα εγκαίνια του υπερσύγχρονου μηχανήματος πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μπαλάφα, της βουλευτού Ιωαννίνων, Μερόπης Τζούφη εκπροσώπου του προέδρου της Βουλής, του υπεύθυνου του τομέα υγείας της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, των κ.κ. Κωνσταντίνου, Παναγιώτη και Γεωργίου Αγγελόπουλου, του προέδρου ΔΣ- διοικητή Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας», Γεωργίου Δενδραμή και του επιστημονικά υπευθύνου του Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου, Χαράλαμπου Ζαμπάτη.

Ταυτόχρονα, εγκαινιάστηκε η πτέρυγα προς τιμήν του ευεργέτη Παναγιώτη Θ. Αγγελόπουλου. Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, κ Ιερώνυμο.