Δόκτωρ θάνατος!

Face to face με τον… θάνατο θα έρθει ο Αμερικανός «Δόκτωρ θάνατος» Κέρμιτ Γκόσνελ, ο γιατρός που η αμερικανική δικαιοσύνη έκρινε ένοχο και του επέβαλε την εσχάτη των ποινών για τη δολοφονία τριών εμβρύων κατά τη διάρκεια αμβλώσεων σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Συγκεκριμένα, ο 72χρονος Γκόσνελ προχώρησε σε 21 παράνομες αμβλώσεις μετά το πέρας των 24 εβδομάδων κύησης σε κλινική στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ενώ τον βαρύνει και η κατηγορία την ανθρωποκτονίας εξ αμελείας μιας γυναίκας, που πέθανε κατά τη διάρκεια της άμβλωσης από υπερβολική δόση νάρκωση. Στις εγκληματικές πράξεις του ο γιατρός είχε ως βοηθό μία συνεργάτιδά του η οποία δεν είναι γιατρός, και από τα ρεπορτάζ των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων προκύπτει ότι ο Γκόσνελ έβγαζε ζωντανά ακόμη και 8 μηνών βρέφη και τα θανάτωνε προκαλώντας τους βλάβη στο νωτιαίο μυελό. Θύματά του ήταν κατά κύριο λόγο άπορες γυναίκες.

«Ο πελάτης μου είναι απογοητευμένος και αναστατωμένος, όπως θα ένιωθε κάθε ευφυής άνθρωπος σε αυτό το σημείο. Αυτό που θέλω να πω είναι, ότι εμείς έχουμε προβάλει τη θέση μας σε αυτή τη μακρά δίκη. Η εκδίκαση της υπόθεσης ήταν δίκαιη. Εκθέσαμε τα επιχειρήματά μας και οι ένορκοι μίλησαν», δήλωσε ο συνήγορος του γιατρού Τζακ Μακμάχον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αμβλώσεις μετά από 20 εβδομάδες κύησης απαγορεύονται σε 9 πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών, ωστόσο το νόμιμο χρονικό όριο διαφοροποιείται από περιοχή σε περιοχή. Το 92% των αμβλώσεων πραγματοποιείται πριν από την ολοκλήρωση 14 εβδομάδων κύησης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα