Δ. Παπαγγελόπουλος: Η συντριπτική πλειοψηφία των Δικαστών δικαιούται σεβασμού

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Εισαγγελέων και Δικαστών ασκεί τα καθήκοντά της κάτω από αντίξοες συνθήκες με υποδειγματικό τρόπο και δικαιούται της εμπιστοσύνης και του σεβασμού του ελληνικού λαού», δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παπαγγελόπουλος προσθέτει επίσης ότι η «κυβέρνηση τιμά και σέβεται τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της» ωστόσο καλεί «τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης να πράξουν το καθήκον τους στις ελάχιστες περιπτώσεις που διαπιστώνεται ολιγωρία, ανεπάρκεια ή και φαυλότητα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης καλεί επίσης τη «συντριπτική πλειοψηφία των έντιμων δικαστικών λειτουργών να ξεπεράσει την μέχρις ενός σημείου κατανοητή συναδελφική αλληλεγγύη και να απομονώσει τους ελάχιστους που πληγώνουν την ιδέα της δικαιοσύνης αλλά και την πλειοψηφία των έντιμων συναδέλφων τους».

Σε ότι αφορά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η τοποθέτηση της κ. Θάνου στην κυβέρνηση, ο Δ. Παπαγγελόπουλος επαναλαμβάνει την άποψή του για επιτομή της υποκρισίας, ενώ διερωτάται: «Μήπως την κ. Θάνου κάποιοι την μισούν και την φοβούνται, επειδή είναι εμπόδιο στα άνομα σχέδια τους;».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρεται και στα άλλα θέματα της επικαιρότητας, υποστηρίζοντας ότι «η αντιπολίτευση βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο», ενώ εκτιμά ότι «το κλείσιμο της αξιολόγησης και ο καθαρός πολιτικός χρόνος που έχει μπροστά της η κυβέρνηση, θα απελευθερώσουν πάρα πολύ σύντομα ισχυρότατες και υγιείς δυνάμεις και τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά».

Διαβάστε επίσης