“Είναι αργά για δάκρυα Αλέξη”

Η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για έξοδο-μαϊμού από τα μνημόνια, ενώ επιτέθηκε και στη Νέα Δημοκρατία

Με τη φράση «είναι αργά για δάκρυα Αλέξη, αυτός είναι πράγματι ο τελευταίος προϋπολογισμός που φέρνει η κυβέρνηση σας» ξεκίνησε την σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης η Φώφη Γεννηματά. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής αμφισβήτησε τόσο το, κυβερνητικό ισχυρισμό ότι τελειώνουν τα μνημόνια όσο και το ότι η χώρα βγαίνει από την κρίση.

«Με τις πολιτικές του κ. Τσίπρα οδηγείται πράγματι η χώρα σε καθαρή έξοδο από τα μνημόνια; Κατηγορηματικά όχι» είπε και εξήγησε: «Έχετε δεσμευθεί για συνέχιση αυτής της φοβερής φοροεπιδρομής για άλλα πέντε χρόνια, παραχωρήσετε τον εθνικό πλούτο στο υπερταμείο για 99 χρόνια. Υπογράψατε για δέσμευση επιτροπείας της χώρας με υψηλά πλεονάσματα μέχρι το 2060, υπογράψατε νέες περικοπές για 700.000 κύριες συντάξεις το 2019. Ο μόνος λόγος που η αξιολόγηση αυτή δεν προσέθεσε νέα μέτρα είναι πολύ απλά γιατί όλα η κυβέρνηση σας τα έχει δώσει απλόχερα εκ των προτέρων και για το 2018 και για το 2019 και για το 2020. Και όλα αυτά χωρίς καμία ουσιαστική δέσμευση για την απομείωση και αναδιάρθρωση του χρέους».

Η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για «έξοδο-μαϊμού» με συνθήκες υποτέλειας σκληρών μέτρων λιτότητας και κυριαρχία των συντηρητικών πολιτικών. «Βγαίνουμε από την κρίση; Όχι δεν μπορούμε να μιλάμε για ασφαλή και οριστική έξοδο από την κρίση με συνθήκες μιας αναιμικής ανάπτυξης οι στόχοι της οποίας συνεχώς αναθεωρούνται προς τα κάτω και με τη φτώχεια να απειλεί όλο και μεγαλύτερα τμήματα του ελληνικού λαού» σημείωσε.

Φτωχοποίηση

Όπως τόνισε η Φώφη Γεννηματά, έξοδος από την κρίση και συνθήκες φτωχοποίησης της μεσαίας τάξης απλά δε συμβαδίζουν, ούτε επιτυγχάνεται έξοδος από την κρίση με εξοντωτική φορολόγηση και δυσβάστακτες εισφορές για τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Οδηγείτε την οικονομία σε αδιέξοδο η τραγική αποτυχία των προϋπολογισμών σας» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα ενώ «βυθίζει την κοινωνία στα χρέη και την απομόνωση» διαμηνύοντας ότι το Κίνημα Αλλαγές καταψηφίζει τον προϋπολογισμό που αναπαραγάγει την στασιμότητα.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι η έξοδος από την κρίση δεν θα εξασφαλιστεί απλά και μόνο με μία πολιτική αλλαγή, απαιτεί ολοκληρωμένο σχέδιο, εθνική γραμμή που θα οδηγήσει πραγματικά σε βιώσιμη ανάπτυξη και σε προσέγγιση υγιών επενδύσεων.

Επίθεση και στη Ν.Δ.

Όμως έστειλε και μηνύματα στη Νέα Δημοκρατία, εξαπολύοντας επίθεση στις πολιτικές που επιλέγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η Νέα Δημοκρατία παρά την νέα προσπάθεια να εμφανιστεί ως λαϊκή δεξιά ακολουθεί όλο και πιο δεξιά πολιτική, εγκλωβισμένη στις παλιές παραδοσιακές λογικές. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στα κίνητρα για τους οικονομικά ισχυρούς, αλλά ξέχνα τα ζητήματα της δίκαιης αναδιανομής και τα ζητήματα των κοινωνικών ανισοτήτων, δεν αναφέρεται στην ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ακόμα και για τους πλειστηριασμούς τι βρήκε να πει η Νέα Δημοκρατία; Απλά να πάνε αργότερα στα σπίτια των αδύναμων, να ακολουθήσουν αργότερα» υποστήριξε.

Η Φώφη Γεννηματά περιέγραψε και την επόμενη μέρα των εκλογών αλλά και τις πιθανές συνεργασίες που μπορεί να υπάρξουν. «Η εθνική συνεννόηση δεν ταυτίζεται κατ’ ανάγκην με κυβερνητικές συνεργασίες, πολύ απλά τις υπερβαίνει, συνδυάζει την αναγκαία πολιτική σταθερότητα με την ανάγκη για προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Η περίοδος του μικρού και κακέκτυπου δικομματισμού ανήκει στο παρελθόν, οι πολιτικοί συσχετισμοί αλλάζουν και νέες πραγματικότητες δημιουργούνται. Όσοι επιμένουν να αναζητούν βολικά κυβερνητικά συμπληρώματα και δεκανίκια εξουσίας δεν είναι συμφιλιωμένοι με την νέα πραγματικότητα που υπάρχει στη χώρα και στο πολιτικό σύστημα».

Πρόσθεσε δε πως «σε όσους επιδιώκουν πολιτικά μέτωπα κάθε μορφής που διχάζουν προσπαθώντας να ικανοποιήσουν τα κομματικά τους συμφέροντα εμείς απαντάμε ότι έχουμε ένα μέτωπο ανοιχτό απέναντι στην συντήρηση και στο λαϊκισμό. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τους Έλληνες και όχι να συνεχίσουμε να τους διχάζουμε».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα