“Είστε αδίστακτοι”

Η κατάθεση της τροπολογίας για τις απεργίες και η απόσυρσή της κατόπιν, πυροδότησε μια δριμεία ομιλία του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα στην Ολομέλεια και ένα σφοδρό «κατηγορώ» προς την κυβέρνηση ότι και κάνει την «βρώμικη δουλειά» του κεφαλαίου και συμπεριφέρεται σαν τον κλέφτη, «που όταν τον πιάνουν στα πράσα, αφήνει κάτω τα κλοπιμαία για να επανέλθει».

Απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα ο κ. Κουτσούμπας είπε πως η τροπολογία αυτή που έφερε και προσωρινώς απέσυρε η κυβέρνηση «γιατί έτσι υποσχέθηκε στα κοράκια – εταίρους της» ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για την απαγόρευση του δικαιώματος στην απεργία «ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε με αίμα και αγώνες». Και μάλιστα, όπως παρατήρησε, το κάνει αυτό για τα πρωτοβάθμια σωματεία, «δηλαδή για τους χώρους δουλειάς, εκεί που σπάει κόκαλα η εργοδοτική αυθαιρεσία, η τρομοκρατία, οι εκβιασμοί της απόλυσης, που οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι για να ενημερώνονται και να συζητάνε ακόμη και συνωμοτικά, σε συνθήκες βαθιάς παρανομίας, για να κάνουν μια απλή συνέλευση ή μια κινητοποίηση».

«Λέτε ότι δεν αποτελεί πρόβλημα το 50 συν 1 για την απαρτία» συνέχισε και έθεσε το ερώτημα προς τους παριστάμενους υπουργούς: «Εσείς κύριοι που εκπροσωπείτε το 22% πραγματικά, με βάση όσους έχουν δικαίωμα ψήφου, και με αυτό το σαθρό ποσοστό, που σήμερα έχει γίνει πολύ μικρότερο, φέρνετε ένα νόμο που απαιτεί από τους εργαζόμενους να έχουν το 50 συν 1 του συνόλου των μελών τους σε παρουσία στη συνέλευση και στην κάλπη, κάτω από τον εκβιασμό και μπροστά στον εργοδότη και τις απειλές του, για να αποφασίσουν μια απεργία, για να διεκδικήσουν το δίκιο τους;».

«Είστε μια αδίστακτη κυβέρνηση, που δεν έχει καμία αναστολή, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Τα στελέχη σας φτάνουν στο σημείο να λένε ότι δήθεν έτσι ενισχύουν τη δημοκρατία στα σωματεία! Σπάσατε κάθε ρεκόρ! Ο ΣΕΒ είναι σίγουρο ότι κλαίει από συγκίνηση. Τέτοιον υπηρέτη, δεν φαντάζονταν ούτε στα πιο τρελά όνειρά του!», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Η προθυμία

Αφού ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, ανέφερε ότι πρέπει να αναγνωριστεί σε αυτή την κυβέρνηση ως παροιμιώδης η προθυμία της και η αποφασιστικότητα σας να υπηρετήσει τα πιο βρώμικα σχέδια του κεφαλαίου, συνέδεσε το σχόλιό του με την «σιγή» που επικράτησε από χθες το βράδυ στα ΜΜΕ και στα κόμματα γι αυτό το θέμα αλλά και τα «εύσημα» που της αποδόθηκαν.

«Όχι μόνο αξίζετε τα βραβεία και τα εύσημα που σας δίνουν οι εκπρόσωποι των διαφόρων ελίτ και του ιμπεριαλισμού, αλλά κάνετε και τα πάντα για να ξεπερνάτε τον ίδιο σας τον εαυτό. Κι εκεί που λες, ότι τα έχω δει όλα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κάνετε κάτι που ανεβάζει ακόμη περισσότερο το ρεκόρ πολιτικής ξετσιπωσιάς κι αθλιότητας, στο οποίο είστε πρωταθλητές. Τελευταίο σας κατόρθωμα η χτεσινή τροπολογία. Που βάζει στο στόχαστρο το πιο ιερό, το πιο μεγάλο, το πιο αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της εργατικής τάξης. Το δικαίωμα στην απεργία», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

«Ούτε κανένα άλλο κόμμα έβγαλε κάποια ανακοίνωση. Και για να μην αδικήσουμε τη ΝΔ, η αλήθεια είναι ότι στελέχη τους σας ζητούν να μην πάρετε πίσω να την ψηφίσετε τώρα. Τους βγάζετε, βλέπετε, από τη δύσκολη θέση. Σας σιγοντάρουν κανονικά. Και γιατί να μην το κάνουν άλλωστε; Αφού κάνετε πράξη την πάγια επιδίωξη, το όνειρο του κεφαλαίου, που ήταν και είναι το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, για να υπάρχει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς, για μην κουνιέται φύλλο και να μπορεί να επιβάλλεται ο εργασιακός μεσαίωνας που έχετε θεσμοθετήσει, εσείς και οι προηγούμενοι μαζί» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι λαμβάνει όλα εκείνα τα αντιλαϊκά μέτρα που δεν μπόρεσαν να πάρουν ούτε οι προηγούμενες κυβερνήσεις, «οι οποίες κουβαλούσαν τη φθορά και τη ρετσινιά της αντιλαϊκής διακυβέρνησης δεκαετιών».

Επίσης, ο κ. Κουτσούμπας προανήγγειλε την κατάθεση αιτήματος ονομαστικής ψηφοφορίας όταν επανέλθει στην Βουλή η τροπολογία «ώστε να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, αν έχει μείνει ακόμη τσίπα».

Προεξοφλώντας, τέλος, ότι δεν εφαρμοστεί το μέτρο που επιχειρείται να επιβληθεί και κάλεσε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να είναι από σήμερα και κάθε μέρα στους δρόμους, να πυκνώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών, με αποκορύφωμα την πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη.

 

 

Διαβάστε επίσης