Εισαγγελική εισήγηση για… εδώλιο στον «Αθήνα 9.84»

Την παραπομπή σε δίκη 16 ατόμων με την κατηγορία της κακουργηματικής απιστίας και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα σε βάρος ΟΤΑ εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Εφετών.

Η υπόθεση αφορά 15 πρώην διοικούντες και διευθύνοντες του ραδιοφωνικού σταθμού του δήμου Αθηναίων, «ΑΘΗΝΑ 9,84», και ενός επιχειρηματία, οι οποίοι κατηγορούνται για διασπάθιση εκατομμυρίων ευρώ που «βγήκαν» από τα ταμεία του δήμου και φέρονται να κάλυψαν τις «ανάγκες» του δημοσιογραφικού σταθμού για… αρώματα και μανικετόκουμπα, τσάντες και ζώνες, ταξίδια και λουλούδια, ρολόγια και κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή για προέδρους των Δ.Σ. του ΑΘΗΝΑ 9,84 οι οποίοι ψήφισαν θετικά στη διάθεση των συγκεκριμένων κονδυλίων και γενικούς διευθυντές την περίοδο 2003-2010. Ο 16ος κατηγορούμενος για τον οποίο ο εισαγγελέας ζητεί την παραπομπή του είναι γνωστός επιχειρηματίας. Ο δήμος όφειλε στην εταιρεία εκδηλώσεων του επιχειρηματία χρήματα και καθώς ο τελευταίος όφειλε σε τράπεζα, έγινε διακανονισμός προκειμένου ο δήμος να εξοφλήσει τα χρωστούμενα απευθείας στην τράπεζα του επιχειρηματία. Όμως, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο επιχειρηματίας εισέπραξε το περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα τώρα η τράπεζα να ζητάει τις οφειλές από το δήμο.

Στην απολογία τους στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη όλοι οι εμπλεκόμενοι είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι εκτελούσαν εντολές του Δήμου Αθηναίων από τον οποίο και επιχορηγείται ο ραδιοφωνικός σταθμός.

Από την έρευνα της Δικαιοσύνης δεν προέκυψαν ευθύνες για τους διατελέσαντες την επίμαχη περίοδο δημάρχους, για τα αναπληρωματικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και εκείνα που ψήφισαν αρνητικά όπως και τα μέλη των διαπαραταξιακών επιτροπών αφού είχαν συμβουλευτικό και μόνο ρόλο.

Τα οικονομικά του «Αθήνα 9,84» διερευνήθηκαν την περίοδο 2001-2010, ωστόσο λόγω παραγραφής, έχει αρχειοθετηθεί το σκέλος της περιόδου 2001-2003.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα