Ενέργειες για διεύρυνση πινάκων

Πανικόβλητες ενέργειες μεταξύ νομιμότητας και παρατυπίας από την επιτροπή εξομάλυνσης της ΕΠΟ.  Με διαδικασία εξπρές και προφανώς ομόφωνη έγκριση, ξεκινούν διαδικασίες διεύρυνσης των πινάκων παρατηρητών και διαιτητών ποδοσφαίρου, προκειμένου να πληθύνουν οι επιλογές εν’ όψει της συνέχειας στο πρωτάθλημα της Super League και της Football League, αλλά και του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι αναμορφώσεις των κανονισμών γίνονται ταχύτατα δίχως πρώτα μία διαδικασία αθλοπαιδιών για τους νέους διαιτητές, αλλά εδώ που τα λέμε, η FIFA διατάζει και η ΕΠΟ απλά εκτελεί.

Την ίδια ώρα, εγκρίθηκε το ποσό των 20.000 ευρώ ως βοήθημα προς τον Γιώργο Μπίκα, με τα πέντε χιλιάρικα να εκταμιεύονται άμεσα. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η  ΕΠΟ αποφάσισε να προβεί σε παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση της «κάρτας υγείας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Εγκρίθηκε ομόφωνα η τροποποίηση του άρθρου 24, παρ. 2, εδάφιο δ, του Κανονισμού Διαιτησίας, με την οποία διευρύνεται η δυνατότητα ορισμού παρατηρητών διαιτησίας σε ανώτερη κατηγορία, εφόσον διαθέτουν τα απαραίτητα τυπικά προσόντα. Η διάταξη αυτή ισχύει ήδη για τους διαιτητές.

Εγκρίθηκε πρόταση της ΚΕΔ για σχετική αναμόρφωση του Κανονισμού, ώστε να μπορεί να διευρύνει τους πίνακες διαιτησίας με διαιτητές που έχουν περάσει το ετήσιο σεμινάριο προεπιλογής και τα αντίστοιχα αγωνιστικά τεστ, καθώς και τους πίνακες παρατηρητών διαιτησίας.

Εγκρίθηκε η άμεση εκταμίευση ποσού 5.000 ευρώ προς τον κ. Γεώργιο Μπίκα, ως πρώτη δόση ενίσχυσης μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην οικία του. Η ΕΠΟ θα ενισχύσει τον κ. Μπίκα με ποσό 20.000 ευρώ, ενώ ανάλογη δέσμευση ενίσχυσης ανέλαβε και η Super League διά του προέδρου της κ. Στράτου.

Ξεκινά άμεσα η διαδικασία αναμόρφωσης των κανονισμών της ΕΠΟ με προτεραιότητα σε θέματα πειθαρχικού δικαίου και δεοντολογίας.

Η ΕΠΟ θα προβεί σε παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση της «κάρτας υγείας».

Στην προσεχή συνεδρίαση της ΠΔΕ θα ληφθεί οριστική απόφαση για την επιλογή του διεθνούς οίκου, ο οποίος θα αναλάβει τον διαχειριστικό έλεγχο στην Ομοσπονδία για τα έτη 2014-2016».

Διαβάστε επίσης