Εξάρθρωση σπείρας που έκλεβε οδηγούς οχημάτων

Εξαρθρώθηκε, μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και τη συνδρομή των Τμημάτων Ασφαλείας της Βορειοανατολικής Αττικής, της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) και της Ο.Π.Κ.Ε. εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος οδηγών οχημάτων και κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές τις Βορειοανατολικής Αττικής.

 

Συνελήφθησαν στις 25-10-2014 στην περιοχή της Πεντέλης και της Αθήνας, έξι (6) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 23, 27, 29, 30, 31 και 32 ετών. Αναζητούνται,   τρεις (3) επιπλέον ημεδαποί ΡΟΜΑ, συνεργοί τους, ηλικίας 19, 27 και 29 ετών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές.

 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω, από εξαμήνου και πλέον, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπρατταν κλοπές από οικίες και ληστείες σε βάρος οδηγών Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων.

 

Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας κινούμενα με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, εντόπιζαν οικίες και αφού χτυπούσαν το κουδούνι για να διαπιστώσουν αν απουσιάζουν οι ένοικοι, παραβίαζαν πόρτες εισόδου, παράθυρα και μπαλκονόπορτες, εισέρχονταν σε αυτές και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα. Επίσης, τα μέλη της σπείρας εγκλώβιζαν αυτοκίνητα και με τη χρήση σωματικής βίας ανάγκαζαν τους οδηγούς να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους και τα αφαιρούσαν.

 

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι έχουν διαπράξει δεκαπέντε (15) κλοπές από οικίες στις περιοχές της Κηφισιάς, της Πεντέλης, της Μεταμόρφωσης και της Παλλήνης και μία (1) ληστεία σε βάρος οδηγού αυτοκινήτου στην Παλλήνη.

 

Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις παράνομες δραστηριότητές τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, πλήθος καλτσών που χρησιμοποιούσαν για να μην αφήνουν ίχνη κατά τις διαρρήξεις και πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.

 

Σε βάρος του 23χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Βόλου Μαγνησίας για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές, ενώ και οι υπόλοιποι συλληφθέντες και οι συνεργοί τους έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους και για τη συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αξιόποινα αδικήματα.

 

 

Διαβάστε επίσης