“Επαχθής και ανάλγητη η μείωση του αφορολογήτου” κατά τον Χρυσόγονο

Δεν περνά εβδομάδα που να μην στρέψει τα πυρά του κατά της κυβέρνησης ο Κώστας Χρυσόγονος. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πολλάκις έχει κριτικάρει πολύ αυστηρά τόσο την διαπραγματευτική ομάδα, όσο και τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Τώρα ο κ. Χρυσόγονος χαρακτήρισε ως «επαχθή και ανάλγητη» την μείωση του αφορολογήτου. «Θεωρώ ότι η μείωση του αφορολόγητου ορίου από τις 8.500 ευρώ στις περίπου 6.000 ευρώ, δεν είναι ένα δίκαιο μέτρο γιατί πλήττει ανθρώπους που βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης», ανάφερε μιλώντας σε οικονομικό τηλεοπτικό σταθμό.

Όπως επισήμανε ο ίδιος, «όταν ένας άνθρωπος έχει καθαρό μηνιαίο εισόδημα 600 ευρώ και έρθει το κράτος να του πάρει τα 20 ή τα 30 ευρώ, είναι πάρα πολύ επαχθές και επώδυνο και ανάλγητο».

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, «δεν πρόκειται να διασωθούν τα οικονομικά του κράτους από αυτό, αλλά είναι μια εκβιαστική απαίτηση των δανειστών, που όταν έχεις την δαμόκλειο σπάθη της χρεοκοπίας από πάνω σου, δεν είναι εύκολο να την αποκρούσεις».

«Τα μέτρα τα απαίτησαν και μάλιστα με εκβιαστικό τρόπο οι δανειστές και αυτά δεν μπορούν να μας βγάλουν από τον κύκλο της ύφεσης», ανέφερε και συμπλήρωσε, «αν βγούμε, θα βγούμε, με δικές μας προσπάθειες».

 

Διαβάστε επίσης