Αιχμές για σκοπιμότητες πίσω από την ερώτηση για τα ΕΛΠΕ

«Οι προσλήψεις έχουν προκύψει από διμερή συμφωνία μεταξύ σωματείου και διοίκησης από τον Φεβρουάριο του 2016 και δεν φτάνουν», ξεκαθαρίζει το Πανελλήνιο Σωματείο των εργαζομένων

«Οι 300 προσλήψεις (στα Ελληνικά Πετρέλαια) που ήδη έχουν γίνει και που αφορούν τεχνικό προσωπικό (χειριστές) όσο και οι 70 προσλήψεις που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης και αφορούν προσωπικό Συντήρησης Εγκαταστάσεων, έχουν προκύψει από διμερή συμφωνία μεταξύ σωματείου και διοίκησης από τον Φεβρουάριο του 2016 και δεν φτάνουν» αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση το Πανελλήνιο Σωματείο των εργαζομένων στην εταιρία, με αφορμή σχετική ερώτηση βουλευτών της ΝΔ.
Το σωματείο επισημαίνει, μεταξύ άλλων, την ανάγκη κάλυψης κενών θέσεων εργασίας,  βλέπει νέες περιγραφές θέσεων εργασίας, νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης, επαναφορά κομμένων θέσεων εργασίας κ.ά.
«Σε ό,τι έχει να κάνει τώρα με τα “αδιαφανή κριτήρια” πρόσληψης στα ΕΛΠΕ, έχουμε να δηλώσουμε πως, ως σωματείο, συμμετέχουμε ως ενεργά μέλη της επιτροπής προσλήψεων στη συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία χρόνο με το χρόνο βελτιώνεται και καθίσταται συνεχώς πιο αξιόπιστη ακολουθώντας αδιάβλητη διαδικασία προφορικών και γραπτών εξετάσεων», αναφέρει το σωματείο και καταλήγει:
«Προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις το γεγονός πως η συγκεκριμένη ερώτηση έρχεται σε μία χρονική στιγμή όπου οι εργαζόμενοι στην Ενέργεια δίνουν καθημερινό αγώνα ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση ολόκληρου του Κλάδου, αντιστεκόμενοι στην απόφαση της κυβέρνησης να την εντάξει στον προϋπολογισμό. Η συγκεκριμένη χρονική στιγμή κρίνεται από όλους τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ, ως η πλέον κρίσιμη και η συγκεκριμένη ερώτηση ρίχνει νερό στο μύλο όσων εποφθαλμιούν στο τελευταίο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο έχει απομείνει στον ελληνικό λαό. Ένα περιουσιακό στοιχείο που από μόνο του μπορεί να αποτελέσει ουσιαστικό και κρίσιμο παράγοντα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Σε μια χρονική στιγμή που τα ΕΛΠΕ διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου της πατρίδας μας».

Διαβάστε επίσης