Ερώτηση Νικολόπουλου σε Τσίπρα για τους ομογενείς

Η μέριμνα για τα προβλήματα του Ελληνισμού όπου γης είναι το αντικείμενο ερώτησης του προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Ειδικότερα, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής επισημαίνει στην ερώτησή του:

«Εδώ και πολλά χρόνια ως μέλος του Κοινοβουλίου της Ελλάδας είχα και εντός και εκτός Κοινοβουλίου διατυπώσει σθεναρά απόψεις για την ανάγκη της αρωγής της μητέρας πατρίδας στον  Ελληνισμό απανταχού της γης. Ιδιαίτερη ανάγκη αυτής της αρωγής έχει ο ελληνισμός των ΗΠΑ, της Ρωσίας και των Βαλκανικών χωρών για διαφορετικούς λόγους φυσικά σε κάθε μια από αυτές τις κρίσιμες για τον ελληνισμό περιοχές.

Είναι γεγονός ότι Έλληνες των περιοχών αυτών διαδραμάτισαν με ηρωισμό, κίνδυνο ζωής και οικονομικές θυσίες κρίσιμο ρόλο και πολλοί από αυτούς έμειναν αβοήθητοι (π.χ. περίπτωση Λάλα) και όταν είχαν απόλυτη ανάγκη την στήριξη της μητέρας πατρίδας».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στον ανυπεράσπιστο Ελληνισμό ο Ν. Νικολόπουλος τονίζει χαρακτηριστικά και τα εξής:

«Είναι γεγονός ότι εξαιτίας της μη άσκησης σωστής εξωτερικής πολιτικής επί χρόνια ο ελληνισμός αφέθηκε ανυποστήρικτος απέναντι σε προβλήματα ,αλλά και διώξεις και έγινε θύμα, χάνοντας περιουσίες και δικαιώματα. Π.χ. σε πλείστες πόλεις των Βαλκανίων (λόγου χάρη στην Κωστάντζα της Ρουμανίας) ο ελληνικός πληθυσμός έφτανε και στο ένα τρίτο (1/3) του ελληνικού πληθυσμού το 1856, το 12% -15% το 1912 και σήμερα κάτω από 1%».

Ταυτόχρονα, ο ανεξάρτητος βουλευτής κοινοποιεί προς τον πρωθυπουργό και επιστολή, που έφτασε στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος από τον κ. Στέργιο Καλόγηρο, ο οποίος έχει μεγάλη γνώση και εμπειρία των προβλημάτων του Ελληνισμού της διασποράς.

Τα ερωτήματα που απευθύνει ο Ν. Νικολόπουλος προς τον πρωθυπουργό είναι τα ακόλουθα:

«1] Η Κυβέρνησή σας παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη στις δράσεις του Ελληνισμού, εντός φυσικά των νομίμων πλαισίων και της στήριξης και  προώθησης των εθνικών μας συμφερόντων στις περιοχές αυτές;

2] Η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει δράσεις αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός στις περιοχές αυτές;

3] Τι απαντάτε στα αγωνιώδη ερωτήματα του ελληνισμού των περιοχών αυτών για το μέλλον τους;».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα