ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ: 39 «κεράκια» αναπτυξιακής πορείας

Μία επιτυχημένη παρουσία 39 ετών η οποία ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου του 1977 από 19 ασφαλιστές, μέσα σε ένα οξύτατο ανταγωνιστικό περιβάλλον που αριθμούσε 149 ασφαλιστικές εταιρείες, συμπλήρωσε φέτος η Ευρωπαϊκή Πίστη. Σε αυτές τις σχεδόν τέσσερις δεκαετίες λειτουργίας η εταιρεία έχει να επιδείξει ουκ ολίγα παράσημα:

# Έχει σημειώσει αποδόσεις πάνω από τα συνήθη όρια, όπως μέσο όρο αύξησης κύκλου εργασιών κατά 23%, καθαρής θέσης 23,5%, ενεργητικού 25,5%, αποθεμάτων 26% και ανθρώπινου δυναμικού 15,5%.

# Έχει δημιουργήσει οφέλη για τους ασφαλισμένους της μέσω πρωτοποριακών προγραμμάτων, που καλύπτουν κάθε ανάγκη και ειδικότερα τα τελευταία 4 χρόνια μέσω του Ασφαλιστικού Γονέα, της πρωτοποριακής ασφάλισης που προσφέρεται χωρίς κόστος σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

# Βραβεύεται τα έξι τελευταία χρόνια με το βραβείο True Leaders της ICAP, και είναι μία εκ των 3 επιχειρήσεων, που λαμβάνουν αυτή την διάκριση ανελλιπώς από την καθιέρωση του θεσμού.

# Έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό Δίκτυο Πωλήσεων με περισσότερους από 5.000 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, οι οποίοι εξυπηρετούν πάνω από 500.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια.

# Έχει διακριθεί με Πλατινένιο Βραβείο Επιχειρηματικής Ηθικής και Εταιρικής Υπευθυνότητας από το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής – EBEN GR.

# Δεν έχει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή, έχει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και διαθέτει όλες τις απαιτούμενες υποδομές για την εφαρμογή της «Φερεγγυότητα ΙΙ», υπερκαλύπτοντας τα απαιτούμενα κεφαλαιακά κριτήρια της σχετικής οδηγίας. Παράλληλα, έχει υψηλή ρευστότητα και σημαντικά ελεύθερα αποθεματικά. Επιπρόσθετα, η Ευρωπαϊκή Πίστη είναι η μόνη ασφαλιστική εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, από το 1997, με δημόσια εγγραφή.

Τα γενέθλια, ωστόσο, δεν είναι αιτία εφησυχασμού για την ηγετική ομάδα της Ευρωπαϊκής Πίστης. Αντιθέτως  η διοίκηση της εταιρίας παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις και προσαρμόζεται στο διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον με στόχο τη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας με αναλλοίωτο οδηγό τις αρχές και τη φιλοσοφία πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε: την εντιμότητα, τη συνέπεια, τη φιλεργατικότητα και τη χρηστή διαχείριση.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα