«Εφαρμόζουμε το σχέδιο Σόιμπλε»

Ο θιασώτης της επιστροφής στη δραχμή Κώστας Λαπαβίτσας ξαναχτύπησε. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες μετά την ψήφιση των μέτρων του τρίτου μνημονίου, μιλά για εφαρμογή του σχεδίου Σόιμπλε από την ελληνική κυβέρνηση.
Όπως δήλωσε, σε περίπτωση εφαρμογής του σχεδίου Β΄ «θα υπάρξει αρχικά μια περίοδος δυσκολίας» και γι’ αυτό ζήτησε προετοιμασία γιατί, όπως εξήγησε, «αν το αποφασίσουμε μια Κυριακή βράδυ ότι τη Δευτέρα φεύγουμε, θα υπάρξει χάος».

Σε ερώτηση για το πόσοι θα αντέξουν αυτή τη δυσκολία, δηλαδή την επιστροφή στην δραχμή, ο κ. Λαπαβίτσας απάντησε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την προετοιμασία «γι’ αυτό χρειάζεται να γίνει με γνώση του κόσμου». Επιτέθηκε, μάλιστα, στα ΜΜΕ γιατί, όπως είπε, «δεν έχουν επιτρέψει να γίνει μια σωστή συζήτηση για το θέμα».

Ο κ. Λαπαβίτσας, που καταψήφισε τα δύο νομοσχέδια των προαπαιτουμένων για τη συμφωνία με την Τρόικα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «αυτό που εφαρμόσαμε είναι το σχέδιο Σόιμπλε, για να μην υπάρχει η εικόνα ότι τον κερδίσαμε».

Υποστήριξε, πάντως, ότι όσοι διαφωνούν δεν θέλουν «ούτε να πέσει η κυβέρνηση, ούτε να διασπαστει ο ΣΥΡΙΖΑ». «Αυτό που ζητάμε είναι επιστροφή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, να αποσυρθεί αυτό που κάνουμε» συμπλήρωσε.

Τάχθηκε, τέλος, κατά της διεξαγωγής εκλογών «γιατί θα προκαλούσαν ακόμα περισσότερα προβλήματα».

Διαβάστε επίσης