Η άγνωστη αγωγή των Παπαμιχαήλ-Βουγιουκλάκη

 

Μία απίστευτη αποκάλυψη έκαναν στην εκπομπή τους ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Μαρία Μπακοδήμου καθώς έφεραν στο φώς της δημοσιότητας την άγνωστη δικαστική διαμάχη που είχε η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ με τον Αλέκο Σακελλάριο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το διάσημο ζευγάρι είχε καταθέσει αγωγή στο γνωστό σεναριογράφο και σκηνοθέτη κινηματογραφικών ταινιών καθώς εκείνος σε επιθεώρησή του χλεύαζε τις προσπάθειες της Αλίκης να γίνει μητέρα, εμφάνιζε τον Παπαμιχαήλ ως «βαρελάκι» και «γυναικοσυντήρητο», ενώ απέδιδε και στην εθνική μας Σταρ την φράση «θέλω να καταπιώ δέκα σαν την Καρέζη για να κάνω κέφι».
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο «Οικογενειακός θησαυρός», η δίκη έγινε στις 6 Ιουλίου το 1968 και η Αλίκη ξέσπασε στο δικαστήριο φωνάζοντας:

«Με υβρίζουν, με εξευτελίζουν ως καλλιτέχνιδα και ως γυναίκα οι κατηγορούμενοι, παλαιοί μου φίλοι και συνεργάτες στις μεγάλες μας επιτυχίες. Με εμφανίζουν άλλο από εκείνο που είμαι, με όσα με το στόμα του συναδέλφου Παράβα λέγονται στο σκετς. Και ακόμη, με θίγουν στο ζήτημα της μητρότητας, στο ζήτημα του παιδιού. Δεν απέκτησα παιδί, κ. πρόεδρε. Θα μπορούσα να είχα όχι ένα, αλλά πολλά. Τα έχασα όμως πάνω στη σκηνή του θεάτρου παίζοντας γι’ αυτούς». Η Τζένη Καρέζη είχε εμφανιστεί τότε ως μάρτυρας υπεράσπισης της αείμνηστης ηθοποιού ενώ το ζευγάρι κέρδισε στη δίκη, με τον Αλέκο Σακελλάριο και τον επιχειρηματία του θεάτρου να κρίνονται ένοχοι και να δικάζονται σε φυλάκιση 50 ημερών, καταβάλλοντας το ποσό των 6.000 δραχμών προς την Αλίκη και τον Δημήτρη ξεχωριστά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα