Η αγωγή, τα χρέη, ο κίνδυνος να χάσει το σπίτι της: Ο άγνωστος «Γολγοθάς» της Ειρήνης Μερκούρη

 

Μια φωτογραφία που προβλήθηκε το 2010 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και έδειχνε σύμφωνα με το τότε ρεπορτάζ την τραγουδίστρια να είναι παραμορφωμένη από τις πλαστικές επεμβάσεις, έγινε η αιτία να κινηθεί νομικά εναντίον του καναλιού η Ειρήνη Μερκούρη. Εξηγώντας μέσα από την πολυσέλιδη αγωγή της ότι το ρεπορτάζ ήταν προϊόν φαντασίας και όχι της πραγματικότητας, περιέγραψε πώς εξαιτίας αυτού έφτασε στο χείλος της καταστροφής. Η εν λόγω αγωγή εκδικάστηκε πριν από λίγες μέρες στο Πρωτοδικείο, όπου έγιναν μεγάλες αποκαλύψεις για τη ζημιά, σε ψυχικό αλλά και οικονομικό επίπεδο που προκλήθηκε στην τραγουδίστρια εξαιτίας της παραπληροφόρησης ότι έχει κάνει πλαστική και έχει παραμορφωθεί. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Espresso» η Ειρήνη Μερκούρη εμφανίστηκε στο δικαστήριο φανερά αναστατωμένη ενώ προσκόμισε ακόμη και έγγραφο που πιστοποιεί ότι δεν έχει κάνει πλαστική στο πρόσωπό της.

 

Πριν από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας η πλευρά του σταθμού υποστήριξε ότι η Ειρήνη Μερκούρη είχε εμφανιστεί το 2010 σε δίωρη εκπομπή του καναλιού για να απαντήσει, οπότε η όποια απαίτηση της έχει ικανοποιηθεί….

Όμως στο δικαστήριο κατέθεσε οργισμένος ο αδελφός της τραγουδίστριας Γιάννης Χαλιλόπουλος: «Στις 24 Μαρτίου 2010 η Ειρήνη είχε πάει σε εκδήλωση Γλυφάδα και την έβγαλαν φωτογραφία. Μετά έπαιζε για πολύ καιρό. Ήταν μια παραμορφωμένη εικόνα. Έχει και χαρτί από γιατρό ότι δεν έχει κάνει ποτέ πλαστική ! Ήθελαν να θίξουν την τιμή και την υπόληψη της. Της δημιούργησαν ψυχολογικά θέματα. Έλεγαν ότι είναι τέρας και ότι πάσχει από κατάθλιψη. Μάλιστα, συνόδευαν το ρεπορτάζ με θλιβερή μουσική, σαν να ήταν θρίλερ! Έγραψαν σε λεζάντα ακόμη και πως πρόκειται για διαφημιστικό τρικ. Είχαν φέρει και γιατρό να εξετάσει τη φωτογραφία και να πει αν έχει κάνει πλαστικές! Απορώ πώς αυτός ο άνθρωπος δεν έχει εξεταστεί από συμβούλιο γιατρών»!

 

Ο αδερφός της Ειρήνης Μερκούρη όμως στη συνέχεια θα έκανε περισσότερες αποκαλύψεις για την άσχημη κατάσταση στην οποία επήλθε η αδερφή του αλλά και την οικονομική καταστροφή που υπέστη.

«Επαιζαν 25 μέρες το θέμα. Δεν την έπαιρναν πια στα μαγαζιά. Από το 2011 ως το 2014 έχασε πολλές δουλειές. Έβγαζε τον μήνα κάποιες χιλιάδες ευρώ από συναυλίες και χάθηκαν. Σήμερα έχει υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη. Είχε πάρει δάνειο περίπου 700.000 ευρώ. Όταν κάποιος βγάζει από τη δουλειά του 45.000 τον χρόνο, νιώθει την ασφάλεια να πάρει δάνειο. Δεν ήξερε ότι θα βρεθεί το κανάλι να την καταστρέψει μέσα σε 25 μέρες» δήλωσε ο αδερφός της και κατά τη διάρκεια της περιγραφής του, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Espresso η τραγουδίστρια είχε ξεσπάσει σε κλάματα.

Από την πλευρά του τηλεοπτικού σταθμού, μάρτυρας τόνισε ότι πριν δημοσιοποιηθεί το θέμα, είχαν έρθει σε επικοινωνία με τον τότε μάνατζέρ της Γιώργο Τσαγκαράκη ο οποίος ενημερώθηκε και αρνήθηκε να δώσει απάντηση.

«Κάποια sites άρχισαν να σχολιάζουν τη φωτογραφία και εμείς ασχοληθήκαμε στη συνέχεια και κάναμε ρεπορτάζ. Η Ειρήνη Μερκούρη είναι άνθρωπος που απασχολεί την κοινή γνώμη και εμάς τους δημοσιογράφους. Εγώ επικοινώνησα μαζί της για να το κάνουμε θέμα. Δεν το σήκωσε η ίδια. Το σήκωσε ο πρώην καλλιτεχνικός της μάνατζερ, ο κ. Τσαγκαράκης, και είπε ότι δεν θέλει να κάνει δήλωση. Είχε απασχολήσει πολύ τα μέσα ενημέρωσης; Πολλές εκπομπές ασχολήθηκαν. Δεν είπαμε ποτέ για καταστροφή καριέρας ή κατάθλιψη», υποστήριξε η πλευρά του STAR.

Όταν τον λόγο πήρε ο δικηγόρος του καναλιού, αναφέρθηκε και στις άλλες αγωγές που έχει καταθέσει η τραγουδίστρια. «Είχε κάνει αγωγή το 2011 στην Εμπατή North επειδή αντικαταστάθηκε από τη Μάρω Λύτρα και ζητάει 180.000 ευρώ, ενώ έχει κάνει αγωγή και κατά της Sony».

Ο αδελφός της Ειρήνης Μερκούρη υποστήριξε ότι η ζημία που υπέστη η τραγουδίστρια από την αρνητική δημοσιότητα δεν ήταν μόνο οικονομική, αλλά και ψυχολογική.«Εκτός από την καριέρα της που καταστράφηκε, με αποτέλεσμα να χρωστάει δάνεια, έχουμε και τον άνθρωπο. Αυτή η φωτογραφία κατέστρεψε την πορεία της. Περπατάει παντού και λένε όλοι: “Να, να, να, αυτή είναι”. Πήρε τεράστια έκτα ση το θέμα. Το παράκαναν» : κατέθεσε ο Γιάννης Χαλιλόπουλος και συνέχισε: «Υπάρχει και επίσημο έγγραφο ότι δεν έχει κάνει πλαστικές. Ουδέποτε έχει κάνει μπότοξ ούτε παρεμβατική πλαστική. Είχε μια καλή εμφάνιση και τη βοήθησε αυτό. Μετά κατάστράφηκε η ψυχολογία της γιατί όλοι την έδειχναν με το δάχτυλο. Είναι ψέμα ότι παραμορφώθηκε. Πολλές εκπομπές έπαιζαν αυτό το θέμα. Δεν διερωτήθηκαν ποτέ. Ήταν βέβαιοι! Δεν την είδαν σαν άνθρωπο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα