Η απάντηση της Δεβετζή μέσω του δικηγόρου της για τις νέες κατηγορίες ντόπινγκ

Αντιμέτωπη ξανά με το θέμα του ντόπινγκ είναι η Πηγή Δεβετζή, που σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το «Έθνος της Κυριακής», η αθλήτρια, εκτός απο το θετικό δείγμα της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οζάκα (2007), την άρνησή της να περάσει από κοντρόλ το 2009(τιμωρείται ως ντόπινγκ), εμφανίζεται να έχει θετικό δείγμα και στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου. Με κίνδυνο όπως αναφέρεται να της αφαιρεθούν τα μετάλλια.

Η απάντηση της Ολυμπιόνικη του τριπλούν σε Αθήνα και Πεκίνο, ήταν άμεση, δια του πληρεξούσιου δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η Πηγή Δεβετζή τίμησε την χώρα, προκάλεσε εθνική συγκίνηση και ανάταση στους απανταχού Έλληνες, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008.

Αυτή η παγκόσμια διάκριση ήταν απόρροια –αποκλειστικά- του ταλέντου της και του εξαντλητικού –ενίοτε απάνθρωπου- προπονητικού προγράμματος, που ακολούθησε.

Κατά την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου η Πηγή Δεβετζή υποβλήθηκε σε πάρα πολλά ντόπινγκ κοντρόλ πριν, κατά την διάρκεια, και μετά την διεξαγωγή τους και διαπιστώθηκε απόλυτα καθαρή από διεγερτικές της αγωνιστικής ικανότητας ουσίες.

Είναι γεγονός ότι έχει ανοίξει πειθαρχική διαδικασία από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη για τους  Αγώνες  στο Πεκίνο. Το απόρρητο της διαδικασίας μου επιτρέπει μόνο να αναφέρω: Η Πηγή Δεβετζή ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΧΡΗΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ και αυτό θα αποδειχθεί κατά την συζήτηση της υπόθεσης ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Δ.Ο.Ε.

Όσοι προεξοφλούν ότι θα αφαιρεθούν τα μετάλλια της Πηγής Δεβετζή, ότι θα χάσει η πατρίδα μας τα μετάλλια, γιατί στο ελληνικό έθνος –εν τέλει- πιστώνονται αυτές οι παγκόσμιες διακρίσεις, ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΟΥΝ».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα