“Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για να προσελκύσει επενδύσεις”

Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, όπου θα συμμετάσχει σε εκδήλωση του Economit που  διεξάγεται το απόγευμα της Δευτέρας, στο Καβούρι της Βουλιαγμένης.

Ο Τζακ Λιου παραχώρησε συνέντευξη  Economist Events και την Hazlis & Rivas και αναφέρθηκε στην Ελλάδα αλλά και το ζήτημα του χρέους.Εξέφρασε την άποψή του ότι η  Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για την προσέλκυση επενδύσεων και  η ελάφρυνση χρέους παραμένει σημαντική.

Τι είπε για Σόιμπλε

«Είχαμε διαφορετικές μακροοικονομικές απόψεις, αλλά πάντα σταθήκαμε από κοινού στη σημασία διατήρησης της Ατλαντικής Συμμαχίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρει μεταξύ άλλων για τη συνεργασία του με «έναν καλό φίλο», τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Εξάλλου, ο ίδιος διακρίνει διατηρήσιμη οικονομική βελτίωση στην περιοχή της Ευρωζώνης, αν και κατά τη γνώμη του «η βελτιωμένη οικονομία της Ευρώπης θα ήταν ακόμη ισχυρότερη αν ο διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος χρησιμοποιούνταν πληρέστερα».

Παράλληλα, ο Τζακ Λιου τονίζει με νόημα ότι εμπορικές συμφωνίες όπως η TTIP και η TPP είναι σαφώς προς το συμφέρον των ΗΠΑ. Αναφερόμενος ειδικότερα στην αμερικανική οικονομία, εκφράζει την άποψη ότι μέσα σε ένα περιβάλλον μεγέθυνσης δεν χρειάζονται μεγάλες περικοπές φόρων που προσθέτουν στο έλλειμμα.

«Θα ήταν το αντίστροφο του Ρομπέν των Δασών να περικόψεις ιατροφαρμακευτικές παροχές προς χαμηλόμισθους εργαζόμενους για να μειώσεις φόρους σε υψηλά επίπεδα επενδυτικών εισοδημάτων, αλλά αυτό ακριβώς θα έκανε η εκκρεμούσα νομοθεσία», συμπλήρωσε ο τέως υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα