“Η Ευρώπη δεν θα πρέπει να φοβάται το δημοψήφισμα”

“Η Ευρώπη δεν θα πρέπει να φοβάται” είναι το μήνυμα που στέλνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφορικά με το δημοψήφισμα που έχει πρκηρυχθεί για την επόμενη Κυριακή.Θα πρέπει να ιδωθεί «ως μέρος» των διαπραγματεύσεων και όχι ως κάτι που τις ακυρώνει, υποστήριξε με δηλώσεις του στην απεσταλμένη του Guardian στην Αθήνα Έλενα Σμιθ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. 

Ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης είπε ακόμα: «Το δημοψήφισμα είναι μέρος της διαπραγμάτευσης και όχι αντικατάστασή της. Η Ευρώπη δεν θα πρέπει να φοβάται».

Ο κ. Τσακαλώτος παρά τις χθεσινές εξαγγελίες των Γιούνκερ, Ολάντ, Μέρκελ και Ρέντσι, εμφανίζεται αισιόδοξος ότι οποιοδήποτε κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν. «Ναι, βέβαια θα συνεχιστούν» δήλωσε. «Η ιδέα ήταν ότι θα την (σ.σ. τη συμφωνία) περνούσαμε από το κοινοβούλιο μας πριν ψηφίσει η Γερμανία και τα άλλα κοινοβούλια, αλλά εμείς το πήγαμε ένα βήμα πιο πέρα και το θέσαμε στον ελληνικό λαό ως σύνολο. Αφήστε τη δημοκρατία να λειτουργήσει, κάτι που θα σήμαινε επέκταση του προγράμματος για μία εβδομάδα» πρόσθεσε.

«Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Η επέκταση για λίγες ημέρες δεν θα ήταν το τέλος του κόσμου» σχολίασε.

Διαβάστε επίσης