Η Παναχαϊκή θέτει τον Γ. Βασιλειάδη προ των ευθυνών του

ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

Η μεγάλη Παναχαϊκή – όπως και πολλές ακόμη επαρχιακές ομάδες της χώρας – παλεύει δίχως συμμάχους! Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι “αθηνοκεντρικό”  και εσχάτως απέκτησε και πόλο στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα οι ομάδες της περιφέρειας να παλεύουν μόνο με τα δικά τους μέσα.

Πέρσι το καλοκαίρι, ο Κώστας Κατσουράνης πήρε μία σπουδαία πρωτοβουλία, οργάνωσε την ομάδα της πατρίδας του, την Παναχαϊκή, ούτως ώστε να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Τα κατάφερε. Και τα κατάφερε επειδή πήρε τις δεσμεύσεις από την πολιτεία πως θα γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις προκειμένου να τα χρέη του συλλόγου να αποδοθούν στα φυσικά πρόσωπα και να μην μείνουν προσκολλημένα στη νέα ΠΑΕ που θα συσταθεί. Για να προχωρήσει το πρότζεκτ της αναγεννημένης Παναχαϊκής έπρεπε να δοθούν αυτές οι εγγυήσεις. Δόθηκαν. Μόνο που σήμερα δεν υλοποιούνται. Η ομάδα που με τόσο κόπο επέστρεψε στη Football League και θέλει να επιστρέψει στη Super League δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να συνεχίσει. Διαβάστε την ανακοίνωση της Παναχαϊκής που ακόμη αδυνατεί να συσταθεί ως ΠΑΕ:

«Όταν τον περασμένο Αύγουστο πήραμε την πρωτοβουλία για τη διάσωση της αγαπημένης μας Παναχαϊκής, είχαμε αποσαφηνίσει ότι η συμμετοχή μας στην ΠΑΕ εφόσον η Παναχαϊκή στεφθεί Πρωταθλήτρια και ανέβει στη football league, ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διευθέτηση των χρεών της παλιάς ΠΑΕ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ζητάμε διαγραφή χρεών, αλλά το ηθικό και δίκαιο που είναι ο καταλογισμός των οφειλών σε αυτούς που τις δημιούργησαν.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, παράλληλα με την υποστήριξη της Ομάδας ώστε να κατακτήσει την άνοδο, είχαμε συνεχείς συναντήσεις και συζητήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες για τη διευθέτηση του θέματος και από τον Ιανουάριο λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι πολύ σύντομα θα αναλαμβάνονταν οι αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες και το όλο θέμα θα είχε αίσιο τέλος, αφού δέχθηκαν ως ηθικό και δίκαιο το αίτημά μας.

Φτάνοντας στον Μάιο, η Παναχαϊκή Συμμαχία έλαβε τη διαβεβαίωση από τον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού ότι εντός του μήνα το θέμα θα είχε λήξει, προσδιορίζοντας μάλιστα ως επικρατέστερες ημερομηνίες ψήφισης της τροπολογίας την 19η ή την 22α Μαΐου.

Το Πρωτάθλημα τελείωσε, η Παναχαϊκή βρίσκεται ήδη στην football league, αλλά ενώ βρισκόμαστε στις 20 Ιουνίου, δεν έχει υπάρξει ακόμα, η υπεσχημένη νομοθετική διευθέτηση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συσταθεί ΠΑΕ και να μην μπορεί να υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου ο προγραμματισμός της νέας χρονιάς.

Η Ομάδα πλήρης, πρέπει να ξεκινήσει προετοιμασία στις 20 Ιουλίου, αλλά η μη σύσταση ΠΑΕ μας αποστερεί τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε το σχεδιασμό που έχουμε ήδη ξεκινήσει δεδομένου ότι ο Τεχνικός Διευθυντής βρίσκεται προ πολλού σε αναζητήσεις και διαπραγματεύσεις για τη συμπλήρωση του ρόστερ, ενώ έχει κλειστεί προπονητικό κέντρο για την προετοιμασία της Ομάδας και έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αναβάθμισης του βοηθητικού Γηπέδου που θα χρησιμοποιεί η Παναχαϊκή για προπονήσεις.

Ωστόσο, η ολοκλήρωση αυτού του σχεδιασμού απαιτεί την ύπαρξη ΠΑΕ και για να συσταθεί νέα ΠΑΕ είναι απαραίτητο να υπάρξει η νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει μια καθαρή λύση στο θέμα των παλιών χρεών.

Πλέον τα χρονικά πλαίσια έχουν ξεπεραστεί κατά πολύ και ο κίνδυνος ακύρωσης της προσπάθειας που ξεκινήσαμε τον περασμένο Αύγουστο, είναι ορατός.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ενημερώσουμε τους φιλάθλους της ιστορικής μας ομάδας για το κρίσιμο σημείο στο οποίο βρισκόμαστε και να ξεκαθαρίσουμε ότι πλέον είμαστε υποχρεωμένοι να εξετάσουμε αν στον υπολειπόμενο χρόνο είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για τη σύσταση και τη λειτουργία της νέας ΠΑΕ.

Ο καθένας πλέον ας αναλάβει τις ευθύνες του.

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ»

Διαβάστε επίσης