“Η σκληρή πραγματικότητα εκδικείται τα ψέματα, τις αυταπάτες και την ανικανότητα της κυβέρνησης”

Για κενές περιεχομένου διαβεβαιώσεις για εξάλειψη των capital controls κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία,  αναφερόμενη στις νέες  αλλαγές στους κεφαλαιακούς περιορισμούς.

«Δύο χρόνια από την επιβολή τους, οι κεφαλαιακοί περιορισμοί εξακολουθούν -και θα εξακολουθούν- να υφίστανται», αναφέρει αρχικά ο τομεάρχης Οικονομίας της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας και συμπληρώνει πως «οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι οι περιορισμοί άμεσα θα εξαλείφονταν, αποδείχθηκαν, και σε αυτήν την περίπτωση, κενές περιεχομένου.

Παρά την απόφαση για περαιτέρω χαλάρωση των capital controls, ο κ. Σταϊκούρας σημειώνει ότι αυτά «επί της ουσίας δεν μεταβάλλονται», ενώ «σε συνδυασμό με τη διευρυμένη και μεγαλύτερη εσωτερική στάση πληρωμών, δυσκολεύουν τις συναλλαγές και στερούν πολύτιμη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία».

«Οικονομία, που στενάζει από την υπερφορολόγηση των πολιτών, των οποίων η φοροδοτική ικανότητα, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, έχει εξαντληθεί», συμπληρώνει.

Καταλήγοντας ο τομεάρχης Οικονομίας της Ν.Δ. τονίζει ότι «η σκληρή πραγματικότητα εκδικείται τα ψέματα, τις αυταπάτες, την ανικανότητα και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Διαβάστε επίσης