“Η Τουρκία δρα εκτός πλαισίου ΟΗΕ”

Επίλυση του Κυπριακού σύμφωνα με τις παραμέτρους του ΟΗΕ θέλει ο Νίκος Αναστασιάδης ρίχνοντας τα βέλη του στην Τουρκία, η οποία, όπως είπε, επιθυμεί να δράσει εκτός παραμέτρων και κάλεσε όσους δείχνουν πως ενδιαφέρονται για λύση του Κυπριακού να λάβουν υπόψη τα δεδομένα αυτά.

Ο Κύπριος Πρόεδρος εξέφρασε τη βούλησή του να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού στο πλαίσιο των όρων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουντέρες.

Αναφερόμενος στο θέμα των Μαρωνιτών είπε ότι ουδέποτε τους έχει απαγορευθεί να επιστρέψουν στις κοινότητες τους.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση προχωρά κανονικά στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της.Εξάλλου, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά κανονικά στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, σε σχέση με πρόθεση της Τουρκίας για γεωτρήσεις το τελευταίο τετράμηνο του 2017 στη Μεσόγειο, τόνισε ότι η Λευκωσία πάντοτε θα τηρεί τη νομιμότητα.

Σε περίπτωση, πρόσθεσε, που η ‘Αγκυρα παραβιάσει τους διεθνείς νόμους και όσα το Δίκαιο της Θάλασσας προβλέπει, «θα υπάρξουν οι ανάλογες έντονες ενέργειες από μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τα διεθνή σώματα, το Συμβούλιο Ασφαλείας και άλλα».

Διαβάστε επίσης