Η τρόικα θα αποφασίσει για το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ

Η τρόικα θα αποφασίσει για τον ΕΔΟΕΑΠ. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο πρόεδρος του οργανισμού Νίκος Καρούτζος με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αναλυτικά ο Νίκος Καρούτζος έγραψε:
“Συνάδελφοι, το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ, όπως μας ενημέρωσε η κυβέρνηση, θα κριθεί από τη συνάντηση που θα έχει με τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας την ερχόμενη Πέμπτη.
Η κυβέρνηση μας διαβεβαίωσε ότι εφόσον υπάρξει συμφωνία, θα καταθέσει άμεσα την τροπολογία στη βουλή προς ψήφιση και εγώ δεσμεύτηκα ότι θα προχωρήσω σε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την άμεση σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ με μόνο θέμα την τροποποίηση του καταστατικού με βάση τις διατάξεις που θα κατατεθούν προς ψήφιση στη βουλή”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας η κυβερνητική πρόταση προβλέπει:
-Εργοδοτική εισφορά 8%.
-Εργατική εισφορά 6%. -Εισφορά επί του κύκλου των εργασιών των επιχειρήσεων ΜΜΕ σε πανελλαδική εμβέλεια 2%.
Οι φορείς των εργοδοτών δε φαίνεται να συμφωνούν με την εισφορά η οποία επιβάλλεται σε μια κακή συγκυρία καθώς επανήλθε το θέμα της αδειοδότησης των καναλιών. Αντίθετα η ΕΣΗΕΑ είχε προτείνει η εισφορά να ανέρχεται σε 5%.
-Στο νέο Ταμείο θα ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε επιχειρήσεις ΜΜΕ όλης της χώρας από την πρώτη ημέρα της απασχόλησής τους.
-Διαπραγμάτευση των συμβάσεων που συνάπτει ο ΕΔΟΕΑΠ από τον ΕΟΠΥΥ ώστε να μπορεί να λαμβάνει τις ίδιες τιμές.
-Ένταξη των απαιτήσεων στο Κέντρο Είσπραξης των Ασφαλιστικών Εισφορών, ώστε να μην καθυστερεί στα δικαστήρια η διεκδίκηση των οφειλομένων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα